приема в голямото дерби на германския футбол Der Klassiker. Двата

...
приема в голямото дерби на германския футбол Der Klassiker. Двата
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 1:2, пълен обрат

приема в огромното дерби на немския футбол " Der Klassiker ". Двата отбора са единствено на една точка разлика на първите две места в и конфликтът сред тях постоянно е доста под напрежение. Сблъсъкът е определящ за купата в Германия в последното десетилетие.
Мачът стартира в 19:30 ч. и ще може да го следите






ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 3-ата минута Коман получи топката вдясно. Нищо рисково не се случи откакто френският национал беше затворен от бранителите на Борусия. Домакините контраатакуваха посредством Ерлинг Холанд. Норвежецът получи дълъг пас и Мануел Нойер трябваше да излезе и да го пресече.
5` - 1:0! Борусия Дортмунд изненада Байерн откакто Юлиан Брандт получи топката отляво и с чудесна солова акция мина през Алфонсо Дейвис и вкара!

Дейвис поде офанзива отляво, след което комбинира със Сане. Топката стигна в Левандовски, чийто удар беше блокиран. В 8-ата минута Холанд получи топката на десния фланг, обаче този път отбраната на Байерн внимаваше.
9` - 1:1! Емре Джан подаде неразчетено, което разреши на Томас Мюлер да отнеме топката. Левандовски се включи на бърза скорост и с обмислен удар изравни! Това е гол номер 103 за Байерн през календарната година
Лирой Сане стреля мощно в 12-ата минута и изстрелът му мина настрана. Атака на Холанд две минути по-късно беше спряна заради игра с ръка на нападателя. В 18-ата минута Томас Мюлер стреля от воле, след което се стигна до ъглов удар.
В 22-ата минута фрапантна неточност на Емре Джан изведе Кингсли Коман на стрелкова позиция. Топката рикошира и излезе в нов ъглов удар. В 24-ата минута Муние получи топката отдясно и се стигна до корнер за Борусия. Холанд получи превъзходен пас, който не съумя да отиграе.
Дортмунд имаше нов късмет в 25-ата минута, само че Брандт не съумя да обработи задоволително бързо топката. В 29-ата Ерлинг Холанд пропиля златен късмет за Дортмунд като излезе самичък против Нойер и ударът мина на милиметри.
В 34-ата минута Мюлер опита центриране от директен свободен удар, само че много безрезултатно. Ерлинг Холанд продължи да тормози отбраната на Байерн, която разчиташе най-вече да остави норвежеца в засада, с цел да го обезврежда.
В 43-ата минута Рафа Герейро центрира към Аканджи, който стреля право в ръцете на Нойер. Швейцарският бранител беше и в засада.
43` - 1:2! Ново пропукване в отбраната на Борусия Дортмунд след центриране на Дейвис отляво разреши на Кингсли Коман да стреля през трима души и да я прати неспасяемо в мрежата!
СЪСТАВИ:
Борусия Дортмунд: Кобел, Муние, Герейро, Хумелс, Аканджи, Джан, Белингам, Брандт, Дауд, Ройс, Холанд
Байерн Мюнхен: Нойер, Павар, Упамекано, Ернандес, Дейвис, Горецка, Толисо, Коман, Мюлер, Сане, Левандовски
ПРЕДИ МАЧА
И двата тима имат много кадрови проблеми. Марко Розе няма да може да разчита на Роман Бюрки, Мануел Аканджи, Торган Азар, Марсел Шмелцер, Джовани Рейна и Юсуфа Мукоко. Джуд Белингам е под въпрос, защото още лекува контузия в коляното. Добрата вест е завръщането на огромната звезда Ерлинг Холанд.
Юлиан Нагелсман ще бъде без карантинирания Джошуа Кимих, както и без контузените Маркис Кюзанс, Марсел Забитцер, Буна Сар и Йосип Станишич. Под въпрос са лекуващите контузии Серж Гнабри, Леон Горецка и Ерик Максим Чупо-Мотинг.
В последните 10 мача сред двата тима нито един дуел не е приключил наедно. Баварците завоюваха последните 5 мача против " жълто-черните ", а последната им загуба от този противник пристигна през август 2019 година Тогава Борусия завоюва с 2:0.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР