Придобиването на този самолет това е един апотеоз на евроатлантизма, 

...
Придобиването на този самолет това е един апотеоз на евроатлантизма, 
Коментари Харесай

Николай Дренчев: Нямаме нужда от самолети F-16 Block 70, искат да подпишем празен чек

" Придобиването на този аероплан това е един апотеоз на евроатлантизма,  минал през всички държавни управления до тук. Това, което ще гласуваме, няма нищо общо с капиталовия проект от 2018 година ", такава позиция отбрани от трибуната на Народно събрание Николай Дренчев от ПГ на " Възраждане " по време на разискването на капиталовия план за закупуването на нова ескадрила F-16 Block 70, осведоми кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Това е едно предписание за директна покупка на машини или не знам какво друго. Ако го гласуваме в този момент този план, ние ще разпоредим да се купи нещо, което никой не знае какво е. Ние просто ще подпишем един празен чек ", сподели още Дренчев. 

" Какви ще са машините,  по какъв начин ще се интегрират  във въоръжението ни и по какъв начин ще пазят нашето небе, нищо не знаем. Няма го заводът, няма ги самолетите. От авиационна позиция тази покупка е извънредно неудачна и ненужна за нашата войска.Ние нямаме потребност от тези самолети (F-16 Block 70). Важно е каква авиация ще имаме през 2022, а не през 2032 година. Много по-сериозен е въпросът по какъв начин бихме могли да участваме в пълномащабни дейности, в случай че се наложи ", добави той.

" Погазваме ли плана за инвестиционен разход, гласуван през 2018 години, или не? ", попита Дренчев и добави: " Ако гласуваме това нещо, би трябвало да бъде сезиран Конституционният съд. Министерски съвет ни предлага ние да му заповядаме то да извърши съответна договорка, от която няма никаква изгода ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР