Причината за отнемането на допуска ми до класифицирана информация е

...
Причината за отнемането на допуска ми до класифицирана информация е
Коментари Харесай

Цацаров: Причината за отнемане на допуска ми до класифицирана информация е ЦУМгейт

Причината за отнемането на позволява ми до класифицирана информация е " ЦУМгейт ". Имам основателно съмнение да смятам, че това се е случило по сигнал на вътрешния министър Бойко Рашков. Ще го схвана сигурно, когато стигна до Върховен административен съд. Ако съм сбъркал, ще се ивиня обществено на господин Рашков. Ако не съм, ще пазя името си по един различен метод. Това заяви Сотир Цацаров по време на чуване на парламентарната антикорупционна комисия. Той е поканен да дава отговор на депутатски въпроси, ще бъде разисквана и успеваемостта на КПКОНПИ. 

Не може аз да съм упрекван за всички неудачи в тази страна, сподели още той.

Цацаров разяснява претекстовете за оставката си. " В един миг взех решение, че безкрайните извършения за моето име и това кой е отговорен за всички неуспехи и всички неудачи и неуспехи в тази страна ми пристигнаха допълнително. Всеки има достолепие, степента на моето е до такава степен да приема, че не мога да бъда упрекван, че някой не е направил. Не съм със самосазнанието, че съм непогрешим и че съм направил всичко, което е било в границите на моите служебни отговорности ", съобщи Цацаров.

В продължения на няколко месеца се изляха какви ли не словоизлияния, които бяха свързани с отговорността на две-три-четири имена в тази страна, разясня единствено моето име, за всички неудачи, които са се случили. Достатъчно ми беше да чуя, че аз и мой сътрудник сме отговорни защо ли не, сподели още той.

Припомняме, че на 13 януари Цацаров обяви, че подава оставка, само че ще изиска да бъде освободен от 1 март, когато би трябвало да внесе годишния доклад на Антикорупционната комисия. Ден по-късно остана без допуск до класифицирана информация, откакто той му беше лишен от ДАНС.

Готов съм да давам отговор на всички въпроси, които ще ми бъдат сложени. С ваши две писма са изискани данни и иформация за работата на комисията. Първото касае данни по отношение на производствата, свързани с спор на ползи и лишаване на нелегално добито имущество. А второто – отново данни за лишаване на нелегално добито имущество за интервал от 2013 година до момента, съобщи Цацаров при започване на чуването.

На първото е отговорено с известно забавяне заради изключителния размер информация, които се изисква. Отговорът е пред вас. Във второто – бяхте сложили 3-дневен период, само че отговорихме, че той няма по какъв начин да бъде спазен, тъй като е невероятно този размер да бъде събран, в случай че беше изпратено в петък, посоци Цацаров.

Той акцентира, че закъснението не се дължи на демонстрация на пренебрежение, а на неспособност да се даде този размер в упования период.

Постарали сме се да предоставим цялата налична информация, която имаме. Пълният размер ще бъде показан в отчетния отчет, в случай че Народно събрание ми даде опция да го дава, добави Сотир Цацаров.

80% от сигналите касаят обстановки в общински препоръки. Т.е. те се подават в доста случаи във връзка с спор на ползи на общински съветници. В доста случаи създателите са точно общински съветници, означи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР