Причината еленчето да озове в безизходица били хищнициПожарникари в Крумовград

...
Причината еленчето да озове в безизходица били хищнициПожарникари в Крумовград
Коментари Харесай

Спасиха елен лопатор от отводнителен канал в Крумовград

Причината еленчето да озове в невъзможност били хищници

Пожарникари в Крумовград избавиха елен лопатар, паднал в отводнителен канал. Според горски чиновници, то е било подплашено от хищници. Животното инцидентно е видяно в отводнителен канал от служащи в един от шивашките цеховете в Крумовград.

" Една от дамите слезе и сподели, че има нещо вътре. И нещото се оказа еленче, което се бутна още по-навътре ", сподели Огнян Моллов пред.

Веднага подавали сигнал до Пожарната.

" Малко бяхме по-предпазливи, тъй като въпреки всичко е диво животно, не е привикнало с хора и действахме по-внимателно ", съобщи пожарникарят Михаил Димитров.

Единият от огнеборците слязъл в затворената част на канала при животното.

" С подръчни средства се опитахме да импровизираме една рампа, с цел да можем да го подканим да излезе. Но то като стигна средата на канала, си скочи единствено и излезе ", показа огнеборецът Веселин Саръев.

Оказва се, че еленчето е част от неотдавна разселено стадо в региона. Причината да се озове в невъзможност били хищници.

" Има вълци, чакали... Подплашват ги и те не се усещат спокойни и идват в града. Свикнали са с хора, тъй като са взети от резервати ", уверен е лесничеят от ДГС Крумовград Емил Емилов.

Животните обикаляли града през последните дни. Горските чиновници увериха, че ще създадат всичко допустимо да върнат всички елени назад в стадото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР