Причина за това е твърдението на общинския съветник, че на

...
Причина за това е твърдението на общинския съветник, че на
Коментари Харесай

Скандалът във Възраждане се развива: Изключеният Дренчев дава Деян Николов на прокуратурата

Причина за това е изказванието на общинския консултант, че на Николай Дренчев са били предлагани милиони, с цел да взе участие в " сглобка " в СОС
Изключеният от парламентарната група на " Възраждане " Николай Дренчев сезира прократурата за изказванията на общинския консултант Деян Николов, че са му били предлагани милиони, с цел да взе участие в " сглобка " в Столичния общински съвет.

Има един общински консултант в София, който беше ръководител на групата на " Възраждане ", когато имаше такава група, преди той да я самокатастрофира и да се детронира като ръководител на групата на Възраждане " - Деян Николов. Той неведнъж твърди, че са му предложили милиони, с цел да направи сглобка в СОС. Подтекстът на това го виждам като политическо говорене. Аз не съм взел пари, само че евентуално другите от " Възраждане " са взели пари, с цел да гласоподават по избран метод. Това съобщи Николай Дренчев, един от тримата изключени от ПГ на " Възраждане ".

Дренчев заяви, че е сезирал прокуратурата за думите на Николов, защото, в случай че те са правилни, то това би било тежко корупционно закононарушение.

" Размятането на такива суми съставлява грозно корупционно закононарушение. Става въпрос за съществено закононарушение. Аз и моите сътрудници самостоятелни народни представители през вчерашния ден сезирахме основния прокурор за тези изказвания. Евентуално да предприеме някакви следствия по тази тематика, да откри дали на лицето Деян Николов някой му е предложил, какво е предложил, против какво му го е предложил, предложил ли е и на други хора. Идеята е да се изсветли този въпрос ", акцентира той.

Според него надали основният прокурор е чакал тяхното сезиране, защото се тиражираха интензивно тези изказвания през миналата седмица. Той е подал сигнала и чака прокуратурата да поеме самодейността и да обясни дали в действителност е имало милиони предлагани за изработката на " сглобка " в СОС.

" Да се обясни дали Деян Николов е част от някаква скица или най-малкото очевидец на сходни действия. Сега това към този момент е в полето на деяние на основния прокурор ", съобщи Николай Дренчев.

Относно думите му, че в случай че Костадин Костадинов бил на власт, щял да го вкара в Белене, Дренчев посочи: " Всяко преждевременно деяние, изключително когато е коренно, води в една неправилна повърхност. Злоупотребата с власт не е от през днешния ден. Виждате по какъв начин нашата некоалиция и несглобка злоупотребява във връзка с Конституцията и връщането през вчерашния ден на ветото на президента. Това е нещо, което всяка власт би трябвало да внимава да не ѝ се случва. "

Той е безапелационен, че никой не го заплашва: " Това е чисто фундаментална задявка, която сме си разменяли. Става въпрос за възпиране от корист с власт. Знаете, всичко, което е направил Хитлер, е било законно. Всичко, което са създали комунистите, е било законно. Костадинов има размах за безапелационни дейности. Но с цел да управляваш страната, би трябвало поредност, методичност и да пазиш хората, които са те довели до такава степен, докъдето си стигнал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР