Причина е изграждането на защитна дига от концесионераБагери на брега.

...
Причина е изграждането на защитна дига от концесионераБагери на брега.
Коментари Харесай

Проверяват пясъчната дига на плажа на Созопол

Причина е построяването на защитна дига от концесионера

Багери на брега. Изграждането на защитни насипи в региона на централния плаж в Созопол към този момент провокираха стихия в Созопол. Беше разпоредена инспекция, следва и цялостна ревизия, с цел да се види кой какво прави по крайбрежната линия. Днес и министърът на туризма Николина  Ангелкова е в Созопол. Басейнова дирекция към този момент забрани да се изземва пясък от Черно море.



Вече втора седмица се построява дигата, откакто през вчерашния ден Басейнова дирекция разпореди прекъсване на построяването на защитното оборудване и концесионерът в период от 3 дни да бъде в Басейнова дирекция, с цел да се открият параметрите на това, което е направил.

" Това, което откриха специалистите е, че изрично има разминаване в уведомлението на концесионера, което сме получили на 28 октомври. След инспекцията е открито, че има загребване на пясък. Това, което ще разпоредя е да бъде съборена дигата, с цел да се възвърне брега на морето, защото е взиман пясък от заливаемата площ и ще наложим наказателна клауза от 6900 лева ", сподели министър Ангелкова.

Местните обясниха, че са почнали да стачкуват, тъй като не желаят тази дига. " Не желаем тази дига и по тази причина тръгнахме да събираме подписка за да потвърдим позицията си. Доволни сме от решението на министъра, само че това, което твърдим е, че не може да има свободия в този архитектурен резерват Созопол, без да се съгласува с община и локалните ", споделиха те. / Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР