Приблизително 70 000 души - по данни на полицията -

...
Приблизително 70 000 души - по данни на полицията -
Коментари Харесай

Многохиляден антиправителствен протест в Прага срещу растящите цени на енергията, Европейския съюз и НАТО


Приблизително 70 000 души - по данни на полицията - стачкуваха в Прага против чешкото държавно управление в събота, призовавайки ръководещата коалиция да направи повече, с цел да управлява растящите цени на силата и изразявайки съпротива против Европейския съюз и НАТО.
Организаторите на демонстрацията обявиха, че централноевропейската страна би трябвало да бъде неутрална във военно отношение и да обезпечи директни контракти с снабдители на газ, в това число Русия.
" Целта на нашата проява е да желаяме смяна, основно в решаването на казуса с цените на силата, изключително на електричеството и газа, които ще унищожат стопанската система ни тази есен ", сподели съорганизаторът на събитието Иржи Хавел пред новинарския уебсайт iDNES.cz.
Протестът на Вацлавския площад в центъра на столицата се организира ден откакто държавното управление оцеля след избор на съмнение на фона на изказванията на опозицията за безучастие против инфлацията и цените на силата.
Гласуването сподели по какъв начин енергийната рецесия в Европа подхранва политическата неустойчивост, защото растящите цени на електрическата енергия подклаждат инфлацията, към този момент на равнища, невиждани от три десетилетия, разяснява " Ройтерс ".
Премиерът Петр Фиала, който управлява дясноцентристката петпартийна коалиция, сподели пред формалната осведомителна работа ЧТК в събота, че протестиращите не са имали поради най-хубавите ползи на страната.
" Протестът на Вацлавския площад беше призован от сили, които са проруски, близки до крайни позиции и са срещу ползите на Чехия ", сподели той.
Чешката полиция заяви в ранния следобяд, че митингът минава без произшествия.
Мнозина носеха чешки национални флагове, а в множеството се виждаха плакати с надписи против рецензиите на държавното управление против режима на Владимир Путин и Зелената договорка на Европейски Съюз.
Зузана Захрадникова, лидерката на партия Trikolora, сподели в словото си, че " Чехия се нуждае от чешко държавно управление, до момента в който кабинетът на Фиала може да е украински или брюкселски, само че несъмнено не е чешки. Според нея държавното управление би трябвало да намали налозите, в това число Данък добавена стойност, и да приключи антируските наказания, от които страдат чешките предприемачи ", заяви ЧТК.
 
Източник: dnevnik.bg

 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР