При Видрата, при Котките, при Енота, при Жабата, при Светулките,

...
При Видрата, при Котките, при Енота, при Жабата, при Светулките,
Коментари Харесай

Интензивно лечение ``При Патето`` - как изглежда обновеното детско отделение #Светулка в Айтос -

При Видрата, при Котките, при Енота, при Жабата, при Светулките, при Патето - така наподобяват стаите на първото детско поделение #Светулка в болничното заведение в Айтос, осъществено от.

Третото изцяло променено детско поделение в България е десетото с ново съоръжение от фондация „ За положителното “ и първото с името #Светулка – идеята за смяна на детското опазване на здравето, към която се причислиха 55 лечебни заведения от всички краища на страната.



Стая за интензивно лекуване " При Патето " в детското поделение на болничното заведение в Айтос

Каква е концепцията?

Болница, която не наподобява на болница. Болнична стая – баснословен свят. Среда, която лекува. Деца, които пишат с тебешир имената си на табелката на стаята, в която имат персонално детско пространство и не се усещат нещастни пациенти.

„ Светулката “ в Айтос е основана за месец и половина в съучастничество със стотици донори, които осигуряват плана за дизайн и осъществяването му, съоръжение, строителни материали, мебели, пари.



" Ако някой ви каже, че няма метод детските отделения в лечебните заведения да станат отзивчиви, чисти, без наслойка и хлебарки, с ново и съвременно съоръжение, тъй като детското опазване на здравето е недофинансирано и „ това са капризи “, не вярвайте. Може и още по какъв начин. Искат се предпочитание, време, същински да те е грижа за болните деца. И сърцати лекари като шефката на отделението в Айтос доктор Милена Марковска и целият ѝ екип. Те работят философски, макар неналичието на задоволително пари и личен състав, както във всяка дребна общинска болница. Но желаят децата да се лекуват в по-добри условия и това им дава сили, казват от фондация " За положителното " и разкриват по какъв начин се откриват съидейници:



" 5 минути бяха задоволителни на Redox Interior Design да се причислят към #Светулка. Ателието подари дизайна, а арх. Магдалена Славова, Маги, направи пътека от Варна до Айтос, с цел да изпипа всичко до най-малкия подробност. Георги Цветелинов, мебели „ Жоте “ обезпечи материалите и създаде безплатно всички мебели в отделението. Grohe Bulgaria се свърза с нас още при започване на годината и сподели “Не желаеме да е единствено бизнес! Искаме да сме част от идеята! Искаме да оказваме помощ на децата, тъй като няма друго бъдеще също така, което в този момент “монтираме ”! ” Грое подариха цялата санитария в отделението. От Габровски ООД, след къс диалог с Маги, просто споделиха: “включваме се! Всички осветителни тела са от нас! ”. Либхер България подариха 6 хладилника. Арексим Гарден подариха радостните щори за цялото поделение. Bellami Store подариха чудесните дървени играчки по стените. Димитър Бонев един ден ни написа: “Ако в някой ваш план имате потребност от бои и материали, просто ми се обадете! ”. Обадихме му се. Няколко дни по-късно изпрати всички нужни бои и материали. Пътьом бяха сменени електрическата апаратура и част от подовата настилка. Художниците Маги, Меги и Поли Троянова от фондацията създаваха горския свят по стените до последния момент преди откриването. "



Стотици донори поддържат #Светулка с пари. Едно подаяние е изключително скъпо - на 13-годишния Дани, който организира благотворителна галерия за рождения си ден и подарява всички средства от откупките – 1000 лева, за идеята Светулка. Дани има душа и ръка на надарен художник, които въодушевяват, и е дете със специфични потребности.



Преобразеното детско поделение е с нови болнични кревати и особено ушито за тях долни дрехи с горски претекстове. Детски кътове със столове и масички, дрешници и шкафове, дребни хладилници във всяка стая. Осигурено е цялото належащо здравно съоръжение: веноскоп, 6 перфузора, аспиратор, професионалните инхалатори, маси за медикаменти, пациентския екран с принтер, таблети за образователния материал за децата, компютър и принтер за личния състав. Общата стойност на първата #Светулка е 72 822 лева От тях 25 479 лева са за здравно съоръжение и обзавеждане. Даренията в натура са над 35 000 лева Част от оборудването към този момент е доставено, останалото ще дойде напълно скоро, споделят от фондацията и благодарят на всички донори и доброволци.

Предстоят още #Светулки.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР