При тревожно развитие на събитията мрежата на Биткойн (BTC) в

...
При тревожно развитие на събитията мрежата на Биткойн (BTC) в
Коментари Харесай

Мрежата на Биткойн под голямо напрежение: Над 560,000 чакащи транзакции

При обезпокоително развиване на събитията мрежата на Биткойн (BTC) сега е изправена пред доста закъснение, като повече от 560,000 транзакции чакат удостоверение, както оповестиха от Mempool.

Освен това потреблението на паметта е повишено до 1GB, а таксите за транзакции са се нараснали до над 20 сатоши за виртуален байт (sat/vB).

Анализаторите изясняват това усложнение с неотдавнашния скок в основаването на сатошита, което докара до закъснение в обработката на транзакциите. Данните на Mempool разкриват, че междинното време за добиване на блок се е удължило до 10.9 минути, което демонстрира, че миньорите се борят да се оправят с невижданото търсене в мрежата.

Това не е първият случай, в който Биткойн ( BTC ) се сблъсква с претоварване на мрежата; неотдавна Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, трябваше краткотрайно да спре тегленията на Биткойн заради претрупаната блокчейн на Биткойн и несъразмерните разноски за транзакции.

Нарастването на броя на непотвърдените транзакции и претрупаните блокове породи опасения за евентуални последствия за цената на Биткойн. С над половин милион транзакции, които чакат удостоверение, потребителите на Биткойн се сблъскват със обилни забавяния при обработката на транзакциите си.

Това евентуално може да докара до отчаяние измежду потребителите и да се отрази неподходящо на практичността на Биткойн за ежедневни транзакции.

Таксите за транзакции, надхвърлящи 20 сат/кв.м, евентуално ще обезкуражат по-малките транзакции и тези, които търсят доходоносен метод за прекачване на стойност. Повишените такси може да накарат потребителите да търсят други възможности или да отсрочат транзакциите, до момента в който претоварването намалее.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР