При третата регистрация парламентарната група на ГЕРБ-СДС влязоха в пленарната

...
При третата регистрация парламентарната група на ГЕРБ-СДС влязоха в пленарната
Коментари Харесай

Най-накрая! Парламентът събра кворум, ГЕРБ влезе в пленарната зала

При третата регистрация парламентарната група на ГЕРБ-СДС влязоха в пленарната зала и се регистрира кворум от 155 депутати, задоволителен да започва работата на Народното събрание. Първите два опита за събиране на най-малко нужните 121 депутати в зала се провалиха. При първата регистрация в залата имаше 89 депутати от " Възраждане ", Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ".
При втората регистрация парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната " и " Демократична България " още веднъж не влязоха в пленарната зала и бяха регистрирани 92 народни представители. Това стана причина за политически изявления в коридорите.
Прочетете още
След първия опит за събиране на кворум Искрен Митев от „ Продължаваме Промяната ” уточни, че това, че не са влезнали в зала е политически ход и изясни, че отхвърлят да вземат участие в диспути, до момента в който не стане ясно каква е повода хартиената бюлетина да бъде най-важното нещо в Народното събрание.

Христо Иванов от „ Демократична България ” пък изясни, че неналичието на кворум не пречи на Народно събрание да работи и подсети за дългото съвещание на Правната комисия, в която се разглеждаха измененията в Изборния кодекс.

„ Ако има 89 индивида в залата, не е тъй като липсва Демократична България ”, акцентира той и добави, че методът им е верен. „ Очевидно е, че трябваше да се прибегне към крайни ограничения, с цел да се върне някакъв здрав разсъдък в целия развой ”, сподели той.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР