„При тези огромни проекти няма как да гарантираме, че някой

...
„При тези огромни проекти няма как да гарантираме, че някой
Коментари Харесай

Фандъкова за ремонтите: Няма как да гарантираме, че някой майстор не си е оставил ръцете


„ При тези големи планове няма по какъв начин да подсигуряваме, че някой занаятчия няма да си остави ръцете”, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова в предаването „ Тази сутрин” – bTV във връзка сигналите за некачествено осъществени поправки из града.

„ Това са десетки компании, стотици хора, които работят на терен. Въвеждаме непрекъснато нови условия”, разяснява още Фандъкова.

По думите ѝ общината е съумяла да съблюдава уговорката си едната част от ремонтираните прави в столицата да бъдат пуснати за първия образователен ден. Това са бул. „ Васил Левски”, бул. „ Арсеналски” и правата на бул. „ България”.

Относно сигналите от гражданската организация „ Спаси София”, че дърветата на ул. „ Граф Игнатиев” са били бетонирани при ремонтните действия там, Фандъкова разяснява, че към този момент са наложени наказания на изпълнителя, като предстоят и нови. „ Една санкция е до 50 хиляди лева – аз желаех оптималната санкция”, безапелационна е Фандъкова.

1

Столичният кмет посочи, че най-късно на 1-2 ноември ще бъде пуснато трамвайното трасе по ул. „ Граф Игнатиев”.

По думите ѝ най-лесно е да не се прави нищо в столицата и тогава няма да има рецензии. „ Гарантираме, че няма с парите на жителите да се заплаща за калпаво свършена работа”, добави Фандъкова, като напомни, че бул. „ Дондуков” е излязъл „ златен” на изпълнителя поради гаранционни поправки.

Качеството на въздуха в столицата

„ Таблиците на европейската счете палата ясно демонстрират, че от 2009 година до момента в София има усъвършенстване на въздуха по всички показатели” – по този начин Фандъкова разяснява сериозен отчет на Сметната палата на Европейски Съюз, в който се показва, че от 2009 година насам не са взети никакви действителни ограничения за битка с мръсния въздух.

„ Много спекулации чух във връзка този доклад”, добави още Фандъкова.

Тя разяснява, че общината прави всичко допустимо да усъвършенства контрола в столицата, с цел да не се горят боклуци. „ Имаме и цялостна подготвеност да аплайваме за замяна на отоплителните съоръжения с по-екологични”, разяснява още тя.

Политическите борби

„ Не мисля, че има аргументи и учредения за предварителни избори”, безапелационна е Йорданка Фандъкова. По думите ѝ има политически борби по отношение на овакантените министерски кресла, към които няма по какъв начин да не се подходи съществено.

„ На опозицията това ѝ е работата – да основава рецесии и да се бори за място. За мен като кмет е значимо да има стабилност”, добави още Фандъкова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР