При системно и повторно извършено административно нарушение, освен глоба, да

...
При системно и повторно извършено административно нарушение, освен глоба, да
Коментари Харесай

Общественополезен труд редом с глобата за системните нарушители

При редовно и наново осъществено административно нарушаване, с изключение на санкция, да се постанова и наказване „ безплатен труд в интерес на обществото “, който да бъде от 40 до 200 часа годишно и да продължава не повече от две поредни години.
Това плануват дефинитивно утвърдените промени в Закона за административните нарушавания и санкции.
 Общественополезен труд за спортните хулигани Общественополезен труд за спортните хулигани
Хулиганите, които вилнеят по игрища и зали, ще поставят труд в интерес на обществото до 220 часа, ще бъдат арестувани в ареста до 25 ...
Вносител на предлагането са депутати от Вътрешна македонска революционна организация, които го аргументират с обстоятелството, че въпреки доста закони да се плануват санкции за административни нарушавания, те на процедура не се събират по редица аргументи.
Безвъзмездният труд ще може да се постанова от районните съдилища, в чийто регион е осъществено нарушаване, а в случай че това е станало в чужбина – от Софийски областен съд. По отношение на обжалването се резервират общите правила.
Предложението на патриотите включваше и опция за краткотрайно задържане в териториална конструкция на Министерство на вътрешните работи, когато с административното нарушаване се нарушава и публичния ред, само че то не срещна утвърждението на болшинството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР