При руския диктатор Владимир Путин може да се забележи епилептоидно

...
При руския диктатор Владимир Путин може да се забележи епилептоидно
Коментари Харесай

Психиатър анализира състоянието и поведението на диктатора Путин: "Страхува се от народа си, затова е толкова яростен срещу Украйна и украинците"

При съветския деспот Владимир Путин може да се забележи епилептоидно разстройство на личността, само че не се виждат признаци на класическа епилептоидност. Това декларира практикуващият психиатър Роман Долински в изявление за.

Специалистът е безапелационен, че при Путин са ясно забележими отсъствието на емпатия, свирепост към близкото обграждане, съмнение, убеждението, че е прав този, който е по-силен и нападателен.
" Това са черти, свойствени на асоциалните психопати. Поради това при Путин са забележими признаците на първо място на тези две разстройства на личността. Що се касае до неговото държание, то аз бих споделил, че то напоследък значително се промени. Работата е там, че разстройството на личността - това е нещо, което съпровожда човек през целия живот. И в случай че преди Путин можеше по някакъв метод да го компенсира или неговото обграждане му създаваше избран имидж, то с увеличението на неговите неуспахи, остаряването и прогресиращите заболявания, неговите личностни черти се обострят. Именно това виждаме в този момент и чуваме в неговите изявления, демонстриращи извънмерна настъпателност, която той към този момент не може да скрие ", прибавя Роман Долински.

На въпрос по какъв начин пораждат сходни болести като разстройството на личността при Путин, психиатърът отговоря, че става дума за положение, което се образува с развиването на характера до 18-20 година При това има огромно значение наследствения фактор и нервнофизиологическите особености, само че такова разстройство се образува и при несъмнено образование, изключително когато се касае за обществени психопати. " Известно е, че Путин е бил " проблематично дете ", получил е улично образование, израснал е в проблематично семейство, подлаган е на издевателства като дребен, а когато пораства стартира да се самоутвърждава за сметка на по-слабите от него ", прибавя психиатърът Роман Долински.

Той си изяснява войнстващата злоба и настъпателност на диктатора Путин към Украйна и украинците с неговия боязън, че образеца на Украйна може да бъде последван от съветския народ. " Путин в действителност се бои от народа си. Оттам е тази гняв, свирепост, параноидалност и недоверчивост към всеки. Епилептоидните му черти се демонстрират в това, че той желае всичко, което го заобикаля да е по този начин, както той е решил и никога иначе. Има такава изкривена форма на придирчивост. Има педанти, които насочват своята придирчивост на първо място към себе си. Докато епилептоидите са педанти, които декларират условията си на първо място към обкпъжаващия свят и хората, които ги заобикалят (...) Това са хора, които считат, че единствено те са прави. Те не могат да възприемат хаотичността на света, не търпят рецензия и реагират бурно на нея, тъй като рецензията към тях нарушава онази картина на подреденост, която те желаят да наложат на близките ", разяснява Долински.

Психиатърът изяснява непрекъснатите неистини на Путин и склонността му да отхвърля явни обстоятелства като умишлено държание, което се пробва да отбрани своите фикс хрумвания, тези " свръхценни " за него хрумвания, които са намерили своето мотивиране в действителни събития. Путин ги обагря в мощна прочувствена багра и те изцяло са обсебили вниманието му.

" При Путин са се оформили няколко свръхценни хрумвания, една от които е убеждението, че би трябвало да завладее Украйна. Той е закрепен върху това и не може да скрие страстите си, които постоянно вземат връх. Това е доста очевидно при него - не инцидентно постоянно споделят, че Путин има взор на фанатик. Но думата " фанатик " е доста битова, по-скоро става дума за маниакален синдром или фикс идея и това е друго. Това е по-скоро взор на човек, който доста е потопен в една обособена концепция, която от дълго време е откъсната от действителния живот, само че индивидът, който е захласнат от нея е подготвен на всичко поради тази концепция ", прибавя той.

На въпрос от кое място идва това зацикляне на военнопрестъпника Путин върху разнообразни знаци и исторически дати, психиатърът Долински дава отговор:
" Има хора склонни към мислене в знаци. Но това не се отнася до Путин. При него " символизмът " е друг: той трансформира в нещо сакрално от дълго време отминали дати или исторически фигури. Неговият символизъм е доста стеснен, всичко се върти към остарели цивилен и военни тържества с възторг и щампи - " дедите ни са воювали ", " пазиме своите ", " нашата татковина ще му даде да се разбере на този прокълнат Запад " и вс ев този жанр. Все едно и също, само че то се уголемява и ретранслира (...) Работата е там, че той не е кадърен да сътвори някаква идеология. Даже идеологиите на нацизма/фашизма,с които политолозите уподобяват идеологията на " путинизма " и " рашизма ", са въплътени в путинската агитация без система и непоследователно. Видно е, че той няма задоволително интелектуални качества за това, а и особеностите на характера му не способстват за това ", акцентира Роман Долински.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР