При респираторни инфекции нашият организъм реагира с обилно отделяне на

...
При респираторни инфекции нашият организъм реагира с обилно отделяне на
Коментари Харесай

Лечебна напитка, която бори синузита и отпушва носа

При респираторни инфекции нашият организъм реагира с щедро обособяване на слуз в носоглътката и неприятни признаци като запушен нос и главоболие. Пригответе тази напитка при простуда още при първите признаци, с цел да помогнете на тялото си да се пребори по-бързо с инфекцията.

Тази мощна напитка има детоксикиращо и антивирусно деяние. Идеална е за битка с настинки, грип, синузит и отпушва запушения нос. Действието й е ориентирано към подсилване на имунната система и битка с инфекциите.

Напитка при простуда и синузит

Необходими съставки:

1 приблизително огромна глава лук 2 с. л. вода 1 лимон 2 с. л. пчелен мед

Приготвяне:

Лукът се нарязва на не доста дебели кръгчета, залива се с вода и се вари на сдържан огън 15 минути.

Свалете от огъня, оставете да престои още 5 минути и прецедете. Когато напитката се охлади леко, прибавете мед и лимоновия сок.

Пийте на дребни порции денем.

Как да премахнете слузта?

В резултат на чести настинки в носа се натрупва слуз, което води до утежняване на обонянието и слуха, понижаване на паметта и вниманието.

Изплаквайте носа си с физиологичен разтвор. Тази процедура подтиква отделянето на слуз и е превантивна мярка против грип и настинки.

Също по този начин е потребно да се прави специфичен масаж на лицето. Той дава не по-малко положителни резултати, изключително в композиция с други процедури.

И въпреки всичко, в случай че след подхванатите ограничения и положението не се усъвършенства, консултирайте се с доктор. Може би имате струпване на слуз от алергичен темперамент.

Споделете тази публикация с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР