При ремонт винаги има неудобство, Орлов мост е най-натовареното кръстовище

...
При ремонт винаги има неудобство, Орлов мост е най-натовареното кръстовище
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Орлов мост е най-натовареното кръстовище, призовавам към търпение

При ремонт постоянно има стеснение, Орлов мост е най-натовареното кръстовище в София. Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка тапите, провокирани от ремонта на основното за града кръстовище.

Тя прикани водачите, които имат опция, да употребяват. Кметът подсети, че последният главен ремонт на бул. „ Цариградско шосе” е юридически преди 11 години и гаранционният период от дълго време е изминал. Настоящият ремонт ще коства на общината 300 хиляди лева Настоявам да се работи бързо, само че не за сметка на качеството, сподели още кметът.

Срокът за ремонта на бул. „ Прага” беше продължен поради подмяната на ВиК мрежата, изясни Йорданка Фандъкова. Булевардът трябваше да бъде отворен от през днешния ден – 15 август, само че през вчерашния ден от Столичната община оповестиха, че измененията в придвижването са в действие до 7 септември. Надявам се въпреки всичко ремонтът да завърши до края на месеца, добави столичният кмет.

За кръстовището на бул. „ Цар Борис III” и ул. „ Житница” в кв. " Красно село ", което се построява сега дружно с третия метролъч, Фандъкова изясни, че за пешеходците са планувани подлези, с цел да се облекчи трафикът. Тя напомни, че светофарите затрудняват придвижването и водят до по-голямо замърсяване на въздуха.

В момента общината не може да спре строителството на небостъргачи в София и по тази причина са препоръчани законови промени.

Фандъкова напомни, че според Подробния организационен проект (ПУП) НИКМИ няма право да строи 43-етажна постройка на ъгъла на бул. „ България” и бул. „ Гешов”, само че съдът е задължил основният проектант на града да позволи строителството.

Тя е издала заповед компанията да отстрани загражденията на терена и да отпуши улицата, която са блокирали сега.

Вижте повече във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР