При раждането бебето не дишало, било реанимирано и стабилизирано, след

...
При раждането бебето не дишало, било реанимирано и стабилизирано, след
Коментари Харесай

Добрата новина: Невероятно чудо с бебе се случи в Шумен!

При раждането бебето не дишало, било реанимирано и нормализирано, след което превозено до Специализираната болница по акушерство и гинекология във Варна

Специалисти от родилното поделение на шуменската болница избавиха бебе, което тежи едвам 700 грама. 30-годишната майка е постъпила по неотложност на 23 април, а новороденото момченце проплакало при започване на седмия месец от бременността.

При раждането бебето не дишало, било реанимирано и нормализирано, след което превозено до Специализираната болница по акушерство и гинекология във Варна.

То ще остане под наблюдаване там минимум два месеца. Майката, която е от селата в община Нови пазар, към този момент е изписана в положително положение. А момченцето е най-голямата й наслада, тъй като съгласно осведомени дълго време е желала да стане майка.

Секциото, осъществено по неотложност е било дело на екипа на доктор Ивайло Балабанов, доктор Ивелина Маринова и началника на неонатологично поделение доктор Лиляна Куздова.

" За нас това е достижение и горделивост. Благодарение на положителните експерти и база, която имаме, раждането мина сполучливо ", сподели доктор Куздова, представена от shumenonline.bg.

Припомняме, че от 2009 година в България са въведени европейските стандарти по неонатология, съгласно които всяко дете, родено над тегло 600 грама и с проявени признаци на живот, се записва като живородено и се поставят медицински грижи за спасяването му.

Преди това стандартът гласеше, че новородените с тегло под 1000 грама трябваше да преживеят 7 дни, с цел да се записват като живородени.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР