При проверки в новогодишната нощ пътните полицаи за заловили 50

...
При проверки в новогодишната нощ пътните полицаи за заловили 50
Коментари Харесай

Заловени са 50 пияни шофирали в новогодишната нощ


При инспекции в новогодишната нощ пътните служители на реда за заловили 50 души в страната, които са карали след приложимост на алкохол.Клиент на дискотека в София блъсна шестима души с колата си. Двама от тях са признати в болница. Над 10 тежки произшествия с ранени са станали в първите часове на 2020-та.

„ Например, на територията на Община Хисаря, лидер на 23 години, седнал зад кормилото с 1,82 на хиляда централизация алкохол в кръвта и се е преобърнал отвън пътя”, разяснява Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

Над 200 сигнала в денонощие в празничните дни се получават в Координационния център за безвредно придвижване. Те са за произшествия и за проблеми по пътищата. В първата нощ от новата година съществена причина за произшествия е използването на алкохол. В два от случаите водачите са били с съвсем по два промила алкохол в кръвта.

За да не се стига до още произшествия, от „ Пътна полиция” са подхванали ограничения. „ Екипите са ситуирани тук-там, основана е организацията за контролиране на придвижването, с цел да не се образуват колони от автомобил”, съобщи Близнаков.

През целия ден е засилен и контролът за пияни водачи и превишена скорост. А коли за спешна помощ на Спешна помощ са реагирали на близо 500 сигнала в новогодишната нощ. Петима пияни са били настанени в токсикологията, а побоите са седем на брой.

„ Очаква се засилен трафик в региона на Благоевград, където екипи ще контролират придвижването при потребност. Това важи и за цялата страна. В региона на Витиня на Автомагистрала „ Хемус “ също имаме спомагателни екипи, които ще контролират и ще основат организация за свободното пропускане през тръбата, която е функционираща, на тунела “, добави Близнаков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР