При прекомерно претоварване в мускулите, там се отделя сериозно количество

...
При прекомерно претоварване в мускулите, там се отделя сериозно количество
Коментари Харесай

Как да бягаш 72 часа без прекъсване

При прекалено претоварване в мускулите, там се отделя съществено количество млечна киселина. Тя понижава опцията на напредък на мускулите. След тежка подготовка в залата нормално човек завършва физическите занимания, когато кръвта не може да разтвори въпросната киселина. Това се случва при множеството хора.

Дийн Карназес не е от множеството хора, неговото тяло пропуща отделянето на млечна киселина в мускулите, което му разрешава да тича с дни и да не стопира. Ултрамаратонецът признава, че тялото му има въпреки всичко някакви ограничавания под формата на 3 денонощия физическа интензивност. Предизвикателствата не го тормозят, Дийн е взел участие в някои от най-тежките маратони, в това число и този до Южния полюс, където температурите падат до -25 градуса по Целзий.

За разлика от всички останали спортисти, той в никакъв случай не е изпитвал оня пожар в мускулите, не се е задушавал по време на съревнование, не е изпитвал крампи и единственото, което може да го спре е възможната опция да спре да тича. Самият той признава неведнъж, че няма значение какъв брой се натоварва, тялото му отхвърля да одобри, че има някакъв предел.

Човешкото тяло нормално гори глюкоза за сила, а лактозата е артикул в резултат на изразходваното гориво. Практически и човешкото тяло работи като известния ДВГ, само че в затворена система. Лактозата също се преработва, само че изисква по-сериозно време, а колкото по-голямо е натоварването, толкоз по-трудно става на тялото да я преработи. Това е методът, по който човек схваща, че е достигнал своя предел и би трябвало да спре.

 Rock 'n' Roll Las Vegas 5K

Снимка: GettyImages

Когато тествал своя предел за първи път, Дийн признава, че на третата вечер е тичал насън. Понякога даже е падал в придвижване, когато към този момент не можел да издържи без сън. Един от най-високите и влиятелни мигове в спортната кариера на този феномен е желанието да взе участие в 50 маратона за 50 дни. Това въпреки всичко предиздвикало всички уредници да изискат здравно удостоверение, с цел да са сигурни, че Карназес няма да припадне. Учените се изненадали, че мъжът имал благоприятни условия като на извънредно квалифициран спортист, въпреки и да не бил подобен. След това бил изработен и тест за прага на лактозата в мускулите. Обикновено отнемал до 15 минути, но в този случай след час проби се наложило да спрат и да признаят, че сходна особеност в никакъв случай не е била документирана. От здравна позиция излиза наяве, че сърдечносъдовата система може да се усъвършенства до несъмнено равнище и да преработва лактозата в мускулите.

Колкото по-трениран е един човек, толкоз по-бързо може да преработва и млечната киселина. Кога тъкмо ще стартира отделянето на същата зависи от качеството на мускулите. Преработката става посредством митохондиря в мускулните кафези и преобразуването му назад в глюкоза, потенциалът на митохондрия явно също може да се усъвършенства. Тайната в този случай не е загадка. Карназес е почнал да тича от доста дребен и в учебно заведение показва издръжливост, която не можете да откриете в останалите.

След като се дипломира взема решение да спре със спорта, до момента в който на 30-я си рожден ден не взема решение да потича в прилив на сила и мощ и по този начин препуснал в нощта в незнайна посока. След 15-годишна пауза се чака да изминем няколко пресечки, само че Дийн избягал повече от 50 километра. Научното пояснение е композиция от добра генетика, а съгласно самия спортист е и обстоятелството, че той има извънредно ниско количество мазнини в тялото, поти се извънредно рядко, положителния хранителен режим му разрешава да изхвърля токсините много бързо. В случай, че желаете да последвате неговия образец, би трябвало да сте сигурни, че имате добра генетика, храните се здравословно и имате доста малко мазнини. Всичко останало се случва изцяло независимо.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР