При прекомерна употреба на дигитални устройства в ежедневието възникват редица

...
При прекомерна употреба на дигитални устройства в ежедневието възникват редица
Коментари Харесай

Как да предпазим зрението си в дигиталния свят - съветите на доктор Христина Нешева

" При несъразмерна приложимост на цифрови устройства в всекидневието пораждат редица недоволства за здравето на очите ни. Появява се очно напрежение и дискомфорт, сухота в очите, замъглено зрение, главоболие и сложна централизация.

Съветът на експертите е да се съблюдава така наречен режим на зрително натоварване, т.е. на всеки 20 минути интензивна работа пред екраните е хубаво да се вършат 20-секундни почивки, като през това време погледът би трябвало да бъде ориентиран в далечината на към 20 метра. "

Тези насоки по какъв начин да предпазим зрението си даде специализантът по офталмология (очни болести) лекар Христина Нешева в предаването.

" Друг потребен съвет е носенето на очила със особено покритие, било то антирефлексни или Blue Protect стъкла, за които се счита, че пазят очите от така наречен " синя светлина ". Съветваме пациентите си също да употребяват изкуствени сълзи като лубрикант. Важно е да се слагат задоволително постоянно, с цел да има резултат от тях и да не съдържат консерванти.



Препоръчително е да се направи апаратно проучване за качеството на слузния филм и коя от трите му съставки е нарушена, като след него може да се изпише по прецизна терапия.

При малчуганите най-често се сблъскваме с главоболие, замъглено зрение далеко, постоянно намигване и разтъркване на очите. Важен симптом, по който родителите могат да схванат, че децата им имат някаква скрита рефракционна особеност е, в случай че гледайки телевизия се доближават прекалено много до екраните, или държат телефоните покрай лицето си. "

Още препоръки от лекар Нешева гледайте във видеото:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР