При падането на украинска ракета Точка-У в Донецк, по предварителни

...
При падането на украинска ракета Точка-У в Донецк, по предварителни
Коментари Харесай

Отломки от украинска ракета убиха 20 души в Донецк

При рухването на украинска ракета " Точка-У " в Донецк, по предварителни данни, са починали 20 души, в това число деца, девет души са ранени . Това заяви в понеделник главата на непризнатата Донецка национална република (ДНР) Денис Пушилин в ефира на телевизия " Россия-1 ", представен от ТАСС. Засега информацията няма удостоверение от самостоятелни източници.

Ракетата " Точка-У " е била свалена, само че отломките от нея са предизвикали вреди, а най-лошото е гибелта на цивилни жители . Хората са чакали на опашка на банмкомат, стояли са на спирката. 20 души - това е по предварителни данни за починалите, други 9 ранени. Сред починалите има деца ", сподели Пушилин.

Според сътрудник на ТАСС фрагменти от балистична ракета са паднали покрай клона на Централната републиканска банка, където в този миг е имало десетки хора, най-вече пенсионери .

Според Руслан Якубов, началник на офиса на непризнатата ДНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на режима за преустановяване на огъня, в този момент е мъчно да се даде прецизен брой починали и ранени. " Има доста починали и ранени ", добави той.

Крим и Донбас са свързани към този момент със с ухопътен кулоар в , пишат съветските медии, като се базират на непрекъснатия представител на Република Крим при съветския президент и заместител министър-председател на кримското държавно управление Георги Мурадов.

" Под надзор е взета автомагистралата от Крим до Мариупол ", сподели Мурадов пред РИА Новости.

Според Мурадов, автомагистралата може да се употребява за доставка на филантропични артикули за популацията на освободените региони на Донецката национална република и до момента в който текат сраженията с украинските националисти.
 Руската инвазия се задъхва
Руската инвазия се задъхва

Експерти считат, че се е разпаднал митът за непобедимата съветска армия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР