При огромен интерес пациенти от цялата страна определиха топ 5

...
При огромен интерес пациенти от цялата страна определиха топ 5
Коментари Харесай

Болница на 2019 година стана МБАЛ „Св. Анна“ - Варна

При голям интерес пациенти от цялата страна дефинираха топ 5 на най-уважаваните медици в Национална акция „ Достойните лекари " 2019. Инициативата се организира посредством онлайн гласоподаване в интервала 18 март - 3 април. Проектът цели да влага в доверието и уважението към хората с бели престилки, които имат потребност от справедливо публично самопризнание. Кампанията се провежда за трета поредна година от националния снабдител на медикаменти и консумативи „ Фаркол " АД.
Настоящето издание събра рекорден брой гласове. Общо в онлайн платформата са регистрирани над 10 000 гласа за медици и лечебни заведения от страната. Номинации получиха над 500 здравни служащи с разнообразни медицински профили. За приз „ Болница на 2019 година " пък се състезаваха над 200 от водещите лечебни заведения у нас.
С най-вече номинации в петицата на обичаните медици попаднаха акушер-гинеколог, общопрактикуващ доктор, педиатър и двама кардиолози. С най-голям избор е:
Д-р Светослав Славчев - експерт акушер-гинеколог в МБАЛ „ Св. Анна " - Варна
След 11 години стаж като незабавен доктор, от 2009 година досега доктор Славчев работи към Клиника по Гинекология в МБАЛ ``Св. Анна``- Варна. Асистент е към Катедрата по Акушерство и гинекология в Медицински университет - Варна.
В топ 5 влизат още: Д-р Даниела Красимирова - обща медицина, Разград
Д-р Красимирова стартира работа като доктор в Центъра за незабавна здравна помощ в Разград. От 2017 година е общопрактикуващ доктор в Разград. Същата година е определена за " Млад доктор на 2017 ".
Д-р Борче Николовски - кардиолог в МБАЛ „ Бургасмед " Бургас
Лекарят с македонски корени е част от екипа на Отделението по кардиология на МБАЛ „ Бургасмед ".
Д-р Севдалина Стойкова - експерт педиатър в МБАЛ Шумен
Дългогодишен шеф на Неонатологичното поделение на шуменската болница. Носител на премията „ Лекар на годината " за 2014 година на Българския лекарски съюз.
Д-р Пламен Пенчев - експерт кардиолог в УМБАЛ „ Дева Мария " - Бургас
През 2008 година вкарва за пръв път във Варна и Източна България потреблението на компютърен томограф за диагностика на коронарните артерии. Университетски учител по вътрешни заболявания и кардиология. Член на сдружението по инвазивна кардиология в България.
За първи път в границите на акция „ Достойните лекари " се връчва и приз за болница, ползваща се с най-голямо доверие от страна на пациентите.
Убедително за „ Болница на 2019 година " бе определена МБАЛ „ Св. Анна " - Варна. Многобройните номинации приказват за високата оценка на пациентите по повод качеството на здравно обслужване и професионализма на лекарския екип. Много добра оценка получи също УМБАЛ „ Дева Мария " - Бургас, която се подрежда незабавно след спечелилия.
Награждаването на отличените лекари и болница ще се състои в навечерието на Професионалния празник на здравните служащи - 7 април.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР