При нормално и разумно правосъдие Софийският градски съд (СГС) трябва

...
При нормално и разумно правосъдие Софийският градски съд (СГС) трябва
Коментари Харесай

Адвокат Марковски с горещи разкрития за делото на Йончева срещу Борисов: Къде е психиатричната експертиза на Йончева? Защо не я представят?

При обикновено и рационално правораздаване Софийският градски съд (СГС) би трябвало да отсъди в интерес на Бойко Борисов по делото на Елена Йончева против него и ГЕРБ. Това съобщи в извънреден коментар юрист Марин Марковски, който е и един от юристите, които работят по отбраната на премиера, съобщи Пик.

Съдията от Софийския областен съд (СРС) Иво Вътев осъди премиера Бойко Борисов и ГЕРБ да платят 5 000 лева на депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева по дело за непозволено увреждане, което Йончева заведе против Борисов и ръководената от него партия. То е поради две изявления на Борисов в предизборната акция предходната година – на 10 март в Бургас и на 12 март във Варна, в които той споделя, че държавното управление на ГЕРБ е било насила да заплаща милиони за журналистическите изявленията на Йончева. Борисов и ГЕРБ са наказани да платят солидарно на Йончева и разходи за 825 лева  Искът на Йончева бе за 20 000 лева, само че не е бил почетен в целокупност.

Пред съда Йончева съобщи, че държавното управление в никакъв случай не ѝ е плащало пари за изявленията или за правенето на документални филми и репортажи, а тези изказвания на Борисов са уязвили достойнството, достолепието, престижа, положителното име и репутацията й на държавник. Искът против ГЕРБ е поради това, че Борисов приказва от името на партията.

„ Още на следващия ден (б.р на 21 май) пускаме тъжба пред Софийския градски съд – безапелационен бе юрист Марковски.

– Това, което СРС постанови е груба правосъдна неточност. Присъдата е противозаконна и голословна.

По делото представихме документи за големи суми, които Йончева е взимала във връзки със свои репортажи и материали, които са били плащани по върховен метод по времето, когато е имала персонални връзки със Сергей Станишев. Тя не отхвърли това.

Само това е изцяло задоволително съдът да одобри думите на Борисов за истина. Има доказателства, че Йончева е взела съществени суми от Българска телеграфна агенция, а на процедура се получи по този начин, че съдията одобри, че всичко е наред “.

Адвокат Марковски обясни, че по делото има сериозна документи, че случилото се е обвързвано с изявления на Бойко Борисов, само че в експертизата има подозрения, дали няма и вплетени други думи в тези изявления, за което няма кардинално удостоверение от движимости лица.

„ Йончева твърди, че са й нанесени вреди върху душeвността, само че в съда юристите й не показаха психиатрична експертиза – добави юрист Марковски. – Няма такава и очевидно са я пропуснали. Имаше свидители в тази връзка. Но пък различен очевидец – Виза Недялкова съобщи, че Йончева е с корав темперамент, като е потвърдила това при многото си пътувания по горещите точки по света. Така се получава съществено несъгласие “.

Марин Марковски изрази увереност, че при обикновено и рационално правораздаване делото би трябвало да бъде извоювано на втора инстанция от премиера.

„ Заради това и правосъдната система дава опция за втора инстанция, на която биха могли да бъдат поправяни сходни правосъдни неточности – добави юрист Марковски. – Ако съдията не е привързан, в случай че той взема решение съгласно закона, а не по всякакви други пристрастия, искът на Йончева би трябвало да бъде отритнат “.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР