При извършения учестен мониторинг за периода от 23 до 27

...
При извършения учестен мониторинг за периода от 23 до 27
Коментари Харесай

Водата в Червен бряг да не се ползва за пиене и готвене

При осъществения учестен мониторинг за интервала от 23 до 27 юли Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Плевен установи завишаване на стойностите на индикатора " мътност " в питейната вода в Червен бряг, които са над нормалните допустими за потребителя. Това оповестиха на Българска телеграфна агенция през днешния ден от инспекцията.

Не са открити други отклонения от здравните правила по изследваните химични и микробиологични индикатори. В пунктовете, от които е взета водата, е регистрирано съществуване на остатъчен свободен хлор, което е показателно за осъществена качествена дезинфекционна обработка на водата.

Инспекцията предлага подаваната вода от водопроводната мрежа на Червен бряг към сегашния миг да не се употребява за пиянство и готвене, а единствено за хигиенични и битови потребности. За питейни потребности да се употребява бутилирана трапезна или нискоминерализирана вода.

При нормализиране на ситуацията и привеждане на водата към условията на Наредба 9/2001 година за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели, РЗИ - Плевен, ще уведоми популацията навреме, се показва в известието.

Кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов съобщи, че все по-наложителна става нуждата от създаване на пречиствателна станция, която да реши казуса с водоснабдяването. По неговите думи общината към този момент подхваща нужните стъпки в тази посока пред Министерство на регионалното развитие.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР