При израелски удар в Южен Ливан в понеделник е убит

...
При израелски удар в Южен Ливан в понеделник е убит
Коментари Харесай

Израел е убил високопоставен служител от елитните сили на Хизбула

При израелски удар в Южен Ливан в понеделник е погубен почитан пълководец от елитните сили на " Хизбула ", оповестиха трима източници от службите за сигурност пред Ройтерс.

" Хизбула " разпознава убития войник като Висам ал-Тауил, без да дава повече детайлности.

" Това е доста мъчителен удар ", твърди един от източниците при условия за анонимност.

Ливанската формация " Хизбула ", която има и военно крило, е изгубила повече от 130 бойци при израелските обстрели на Южен Ливан, откогато започнаха трансграничните бомбардировки след нападението на оповестената от Съединени американски щати и Европейски Съюз за терористична организация „ Хамас “ против Израел на 7 октомври.

Wissam al-Tawil, known as Jawad, a key Hezbollah area commander, was reportedly killed in an Israeli strike in Khirbat Salem, Lebanon.
Jawad, a reportedly significant figure within Hezbollah, played a pivotal role in the organization`s operations southern Lebanon.
Source: Reuters
— Islamic Defense Analysis (@Islam_Observer_)
Преди дни „ Хизбула “ изстреля 40 ракети от територията на Ливан против Северен Израел Салех ал-Арури.

57-годишният Ал-Арури беше заместник-лидер на така наречен политбюро на " Хамас ". Живял е в Ливан, като се е считал за в действителност водач на военното крило на групировката в Западния бряг.

Ръководителят на " Хизбула " Хасан Насрала съобщи, че убийството е трансформирало характера на спора сред " Хизбула " и Израел, като предизвести, че групировката ще си отмъсти за това.

Израел също отговори на офанзивите, като по-късно в събота нанесе серия от удари в Южен Ливан. Израелските отбранителни сили оповестиха, че техни изтребители са атакували редица обекти, ръководени от " Хизбула ", в регионите на Аита ал-Ша`аб, Ярон и Рамия.

Убийството на Висам ал-Тауил усили опасенията на интернационалната обюност за ескалация на спора в Близкия изток.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР