При голям интерес и с над 500 участници от 10

...
При голям интерес и с над 500 участници от 10
Коментари Харесай

Маратонът в Плевен очаква над 500 състезатели от 10 държави

При огромен интерес и с над 500 участници от 10 страни се чака да премине маратонът в Плевен, оповестиха уредниците от клуб " Бегач ". Сред записалите се за събитието има състезатели от Англия, Съединени американски щати, Румъния и Непал, като през днешния ден е последният ден за регистрация.

Събитието ще се организира за шеста година в неделя (19 май), като то е опция за изява както на опитни спортисти, по този начин и за фенове и хора, които желаят да създадат своите първи стъпки в бягането. Състезателните дистанции включват маратон (42.195 км), полумаратон (21 км), щафета за двама по 10.5 км, безвъзмезден градски крос (3 км) и детски маратон.

Стартът ще бъде даден в 9 ч. от централния площад в Плевен. Трасето на надпреварата и тази година минава през главните забележителности на града, измежду които са центърът, историческият мост край село Ясен и парк " Кайлъка ".

Състезанието за деца ще стартира в 9.10 ч., а бягането на 3 км – в 9:30 ч. На сцената на площада ще има музикална стратегия и лотария с награди, измежду които два български електрически велосипеда Eljoy.

Фотогалерия: Маратонът в Плевен и неговите лица >

Маратонът в Плевен е следващото съревнование на клуб " Бегач ", което ще се организира с лимитирано потребление на пластмаса. Водата и медът за бегачите ще бъдат предлагани с биоразградими чаши и лъжичи за да се опази околната среда.

" Страхотно е да правиш нещо хубаво за града, в който си роден и израсъл. Подготовката върви по проект. Ще има нови хубави неща и както постоянно сме се стремили да осигурим позитивно и запаметяващо се прекарване за всички участници, в това число за най- дребните, за които ще има доста дарове ", сподели основният уредник на маратона Станислав Георгиев.

В деня преди надпреварата сред 14 и 17 ч., са планувани безвъзмездни визити на Панорамата в Плевен за състезателите и техните близки. В събота също може да бъде направена регистрация за надпреварата в Центъра за работа с деца в Плевен, при съществуването на свободни места.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР