При есенното избухване на епидемията ключовият фактор са училищата, защото

...
При есенното избухване на епидемията ключовият фактор са училищата, защото
Коментари Харесай

Обвиняват училищата за новия бум на коронавируса

При есенното експлоадиране на епидемията основният фактор са учебните заведения, тъй като то се случи навръх един инкубационен интервал време от отварянето на образователните заведения, изясни в изявление за БНР доцент Анастас Пашов от департамента по имунология на Българската академия на науките във връзка растящия брой новозаразени с коронавирусна зараза у нас.

Скокът при започване на октомври трябваше да бъде очакван, а даже да не беше, трябваше доста бързо да се реагира на това, което се вижда, уточни той.

" Аргументът учебните заведения да останат отворени беше, че няма задоволително регистрирани заболели или позитивни PCR за тази възраст. Това число зависи от ориентираното търсене, а в случай, че при децата тази болест протича в доста случаи безсимптомно. Предполагам, че доста от тези случаи са останали незабелязани и по-късно видяхме резултата от детонацията и дифузното разпространяване. Тези тихи, невидими случаи разпространиха заболяването през дома си и през контактите ", изясни имунологът.

Доц. Пашов посочи, че съгласно научната литература главният мотор на епидемията са домашните контакти.

По думите му прекосяването на учениците на отдалечено образование е краткотрайна мярка, която цели ограничението и преодоляването на растежа на епидемията в границите на месец-два, а не става дума за непрекъсната форма на образование в електронна среда.

Изменчивостта на вируса не е главният проблем за Covid-19, акцентира ученият. Той предизвести да не се вземат безсистемно имуностимуланти, тъй като имунната система не е мощна или слаба, а казусът ѝ е какъв брой добре е настроена и " бърникайки " в нея елементарно може да бъде разтърсена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР