При детското и ученическо хранене няма компромиси. Всички храни са

...
При детското и ученическо хранене няма компромиси. Всички храни са
Коментари Харесай

Храната за най-малките: Отрази ли се инфлацията на детското меню?


„ При детското и ученическо хранене няма взаимни отстъпки. Всички храни са оптимално здравословни и натурални. Има специфична разпоредба за тези условия. “ Това сподели проф. Донка Байкова, която в експерт по хранене и диететика.

Персоналът, който изготвя менюто, следва всички артикули да са по БДС и дали дават отговор на софтуерните указания по правилник.

Храните за деца са качествени, без оцветители и без консерванти. Максимално здравословни са, добави Байкова.

Тя изясни, че инфлацията се отразява и детските храни.

„ Има отражение в 20-те от тях, които следим в комерсиалните вериги. Например в , да не приказваме в детските ясли. По същия метод и в детските градини. Поскъпнало е и месото, както и птичето, което се води и обособена група “, сподели проф. Байкова.

„ Виждаме, че всички хранителни артикули са покачват и по публични данни на Националния статистически институт - междинното нарастване в с над 25%. Още през 2018 година самодейност, която беше възприета от целия Европейски съюз, само че беше на България, докара до такава степен, че на един конгрес по време нашето председателство всички казахме, че има едно доста рисково събитие – така наречен двоен. Имаше изследване, вследствие на което беше открито че точно при детските храни, които сw популяризират в комерсиалната мрежа, имаше разлики в наличие и цена у нас и в други държаву в Европейски Съюз “, разясни някогашният ръководител на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР