При бюджет 1 млрд. и 129 млн. лв. по програмата

...
При бюджет 1 млрд. и 129 млн. лв. по програмата
Коментари Харесай

Повече проекти и по-малко средства за саниране на жилищни сгради

При бюджет 1 милиарда и 129 млн. лева по програмата за саниране на жилищни здания са подадени планови оферти за към 4 милиарда лева Това разяснява районният министър Андрей Цеков.

Още в края на 2022 година, когато са основани критериите по програмата е било ясно, че потребностите ще надвишат отделените по нея средства.

По думите на министъра, критериите за оценка са безусловно справедливи и дават опция всяка постройка да получи по 140 точки, генериращи се от данните в енергийните документи. Цеков добави още, че всички решения за отпаднали планове могат да бъдат обжалвани.

" Сдружението на притежателите подписва контракт с общината, като в него записва на каква стойност да бъде плановото предложение. И тук енергийният инспектор е планувал да речем 1 млн. лв., а плановото предложение е подадено за милион и 300 хиляди лв., което на доктрина ще получи по-малко точки от постройка със същите индикатори - енергийни, само че с по-нисък бюджет. Това значи, че по преценка на общината и със единодушието на съответното съдружие на притежателите е повишен бюджета - за какво? Това е въпрос, който би трябвало да обясняват общината и сдружението на притежателите по сред им. Аз мога единствено да предсказвам, имам една плеяда разнообразни вероятни догатки за какво, някъде може да е сбъркано, другаде може да не е и да има други претекстове ", изясни Андрей Цеков - министър на районното развиване и благоустройството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР