При безпрецедентни мерки за сигурност протeчe погребението на кралица Елизабет

...
При безпрецедентни мерки за сигурност протeчe погребението на кралица Елизабет
Коментари Харесай

Светът си взе сбогом с кралица Елизабет II

При невиждани ограничения за сигурност протeчe погребението на кралица Елизабет II, събрало 500 международни водачи и монарси, 2000 посетители, другари, родственици и стотици хиляди по улиците на Лондон.

При прецизен протокол, спазващ вековни обичаи и въвеждащ нови, се състоя едно невиждано по мащабите си за света събитие. От абатството тленните остатъци на кралицата бяха откарани в замъка Уиндзор, където след гала в стеснен кръг ковчегът й беше подложен до този на нейния брачен партньор принц Филип.

 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и неговата първа дама, министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо, президентът на Франция Еманюел Макрон, представители на испанското, шведското, нидерландското кралско семейство, императорът на Япония, кралят на Йордания и още доста други високопоставени представители на политическия хайлайф и монархиите по света се стекоха в Уестминстърското абатство за църковната работа.
 

Кейт Мидълтън и принц Уилям решиха, че най-големите им две деца могат да участват на погребението.



Те дойдоха в една кола с майка си и с кралицата консорт Камила Паркър-Боулс. Шарлот бе в черна рокля и черна шапка като майка си, а принц Джордж бе в костюм. И двете деца демонстрираха съвършено държание на обществено място. Ръкуваха се с високопоставените персони, заеха местата си в абатството и пяха църковни химни дружно с останалите.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР