При 100% обработени СИК протоколи към 06:00 часа на балотажа

...
При 100% обработени СИК протоколи към 06:00 часа на балотажа
Коментари Харесай

Варна избра Благомир Коцев от ПП-ДБ

При 100% обработени СИК протоколи към 06:00 часа на балотажа в морската ни столица кметското място печели Благомир Коцев.


За претендента на " Продължаваме промяната - Демократична България " са дали своят вот 45 395 души или 53,06%.

Кандидатът на ГЕРБ Иван Портних остана втори с близо 10 000 гласа по-малко, печелейки 41,52% от гласовете.

4 639 са гласовете за " не поддържам никого ".

" Това беше изборът на варненци. Това е напълно цивилен избор, който ясно съобщи, че желае смяна на курса на ръководство на този град. Във Варна няма сглобки ", съобщи пред БНР новият кмет на Варна Благомир Коцев от ПП-ДБ.

Коцев уточни, че варненци желаят " смяна на модела ", тъй като повече от 10 години Иван Портних е управлявал града " по непрогледен метод ".

Като укори досегашния кмет в зависимости, Благомир Коцев заявява, че при неговото ръководство няма да има " подмолни играчи, които да дърпат конците в избрани направления за развиването на града " и ще работят " транспарантно и с голям хъс ". " Ще работя за това ползите на бизнеса и на жителите да съответстват ", сподели той, представен от публичната медия.

Варненският общински съвет е пъстър. Запитан по какъв начин ще действа, Коцев посочи, че болшинствата ще се образуват въз основата на политики. " Тази фрагментираност няма да дава превес на нито една политическа мощ и постанова консенсус, а това е по-лесният метод за ръководство ", счита досегашният регионален шеф и новоизбран кмет на Варна. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР