Президентството излезе с позиция по въпроса с указа за гласуването

...
Президентството излезе с позиция по въпроса с указа за гласуването
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Продължавам да съм оптимист, че правителство ще има

Президентството излезе с позиция по въпроса с указа за гласуването на кабинета в Народното събрание. От институцията на президента подсетиха, че президентът е извършил прецизно наредбите в Конституцията.
Прочетете още
След като през вчерашния ден от ПП-ДБ желаеха президентът да отдръпна указа, с който се предлага на Народно събрание да избере за министър-председател претендента, препоръчан от първата по бройка парламентарна група, няколко часа по-късно от президентството се позоваха на Конституцията. Така в известието до медиите от институцията обявиха, че: „ Указът на президента по член 99 няма никакво отношение нито към структурата, нито към състава на Министерски съвет, а тяхното предложение за гласоподаване от Народното събрание е експлицитна отговорност на претендента за министър-председател ”.

Така в този момент отговорността е в Народно събрание - в случай че кабинетът не получи поддръжка, би трябвало да бъде връчен и вторият мандат. „ Не желая да давам препоръки. Но е добре, когато си депутат и парламентарист  - да познаваш добре Конституцията и законите. Ние спазихме текстовете и духа на българската конституция. Президентът подписа и изпрати указа в Народно събрание по този начин, както повелява главния закон на страната ”, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова за Нова. 

На въпрос има вяра ли, че има късмет за сформиране на кабинет в границите на това Народно събрание, тя акцентира: ”Продължавам да бъда оптимист, че ще има държавно управление. Не споделям дали то ще бъде за положително или зло, само че държавно управление ще има ”, безапелационна е Йотова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР