Президентката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще поиска

...
Президентката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще поиска
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен иска от Денков нов български еврокомисар

Президентката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще изиска от премиера Николай Денков държавното управление му да излъчи нов български еврокомисар на мястото на влязлата в държавното управление му Мария Габриел.

Фон дер Лайен персонално е уведомила Денков в телефонен диалог, че в идващите дни Европейската комисия ще изиска публично от България да номинира нов български еврокомисар. Това е станало в телефонен диалог сред премиера акад. Николай Денков и ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, оповестиха от Министерския съвет.

Мястото на Мария Габриел в Европейска комисия е вакантно, откакто тя напусна комисията с цел да бъде номинирана за министър председател от ГЕРБ. Впоследствие се стигна до държавно управление с министър председатели на ротация, в което Габриел сега е вице.

В диалога с фон дер Лайен акад. Николай Денков показа в резюме целите на новия кабинет – подготовката на бюджетите за тази и идната година, приемането на България в Шенгенското пространство и еврозоната, както и на всички законодателни промени и промени, свързани с националния План за възобновяване и резистентност.

Председателят на Европейска комисия акцентира значимостта на опазването на външните граници на Европейския съюз и удостовери, че страната ни ще получи 45 млн. евро за укрепване на граничната защита.

Двамата водачи възнамеряват персонална среща, която по всяка възможност ще се състои в Брюксел преди постоянното съвещание на Европейския съвет, планувано за 29 и 30 юни т.г.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР