Президентите на Русия Владимир Путин и Куба Мигел Диас-Канел откриха

...
Президентите на Русия Владимир Путин и Куба Мигел Диас-Канел откриха
Коментари Харесай

Путин и президентът на Куба откриха паметник на Фидел Кастро в Москва

Президентите на Русия Владимир Путин и Куба Мигел Диас-Канел откриха през днешния ден монумент на Фидел Кастро на площад в Москва и поеха ангажимент да задълбочат връзките сред страните им на фона на глобите на Съединени американски щати против тях, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Това е същинско произведение на изкуството - динамичност, придвижване, порив напред. Пресъздава образа на войник, сподели Путин за статуята, изобразяваща Кастро, вперил взор в далечината. Диас-Канел отговори посредством преводач: " Според мен тя отразява личността на Фидел в битката, както ние сме в битка през днешния ден ".

Путин сподели на кубинския посетител, че техните страни би трябвало да надградят върху " солидната основа на другарство ", сложена от Фидел Кастро и руските ръководители.

Русия е под стопански наказания от Запада поради нашествието в Украйна и се стреми да укрепи своите политически и стопански връзки с страни, които се опълчват на Съединени американски щати. А Куба е под американско икономическо ембарго след комунистическата гражданска война на Фидел Кастро през 1962 година, напомни Ройтерс.

В речта си пред съветския парламент Мигел Диас-Канел сподели своята взаимност, като директно поддържа изтъкнатия от Москва предлог за изпращането на войските й в Украйна. " Причините за настоящия спор в този регион би трябвало да се търсят в нападателната политика на Съединени американски щати и разширението на НАТО към границите на Русия ", съобщи той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР