Президентите на Русия и на САЩ - Владимир Путин и

...
Президентите на Русия и на САЩ - Владимир Путин и
Коментари Харесай

Тръмп и Путин така и не говориха в Париж, версиите са различни

Президентите на Русия и на Съединени американски щати - Владимир Путин и Доналд Тръмп, по този начин и не съумяха да проведат диалог в Париж, където бяха посетители на честването на 100-годишнината от края на Първата международна война, установи Би Би Си.

Британската медия припомня, че единствено преди няколко седмици се предвиждаше двустранна среща във френската столица. Лично съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън посети Русия, с цел да координира събитието.

Помощникът на Путин по интернационалните въпроси Юрий Ушаков и заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков уверяваха, че става дума за пълноценна среща, а не за замяна на реплики " на крайници ".

Впоследствие Болтън се изрече внимателно, като допусна, че срещата ще е къса, а главната й цел - замяна на отзиви по ракетния контракт, който Съединени американски щати считат да изоставен.

В началото на седмицата самият Тръмп съобщи, че не е сигурен дали в Париж ще има пълноценна среща и даде обещание да организира договаряния с Путин по време на форума на G-20 в Буенос Айрес.

Въпреки това, до последния миг - сутринта на 11 ноември, организация " Новости " твърдеше, че Тръмп и Путин ще обсъдят в Париж възможна нуклеарна договорка.

В реалност обаче, по думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков, двамата президенти единствено са се поздравили по време на лидерския обяд, а след това са си споделили " сбогом ". Той добавя, че не са обсъждани никакви тематики.

В обявата на Би Би Си се показват три вероятни аргументи за неуспеха.

Първата публична версия, тиражирана първо в съветския в. " Комерсант ", е че домакинът - френският президент Еманюел Макрон, се е възпротивил на провеждането на такава среща. Същата версия беше огласена от Юрий Ушаков. Екипите на Тръмп и Путин към този момент са обсъждали времевите параметри, само че Макрон " упорито е помолил " диалозите да не се организират и заради това не е имало вид те да се състоят.

По-късно и Путин даде аналогични пояснения.

От Елисейския замък не разясниха тематиката.

Втората версия - също публична, изяснява неуспеха с натоварения график и условията на протокола. И американската, и съветската страна, се позоваваха на неуместния график при обясненията за смяната във формата от " пълноценна " на " къса " среща. Говорителят на Кремъл Песков разяснява, че по-скоро няма да може да се организира пространна среща тъкмо поради графика.

Болтън от своя страна съобщи, че не се възнамеряват " пълноформатни срещи ".

По време на самите празнувания Путин изясни пред близкия до Кремъл ефирен канал Russia Today, че церемонията е планувана по този начин, че е " невероятно да се беседва ", само че следва работен обяд, на който това ще е допустимо.

В придвижване в съветските медии се появи и трета, неофициална версия - " не им дадоха да седнат дружно ".

На фотосите от обяда се вижда, че Тръмп и Путин не са дружно, а един против различен на масата.
" Елисейският замък промени разположението ", твърди член на съветската делегация пред организация " Новости ".

По думите на Песков, двамата са се поздравили " на крайник ", само че не са имали опция да приказват. " Тръмп напусна Елисейския замък, споделиха си " сбогом ", споделя още Песков.

Думите му се разминаха с тези на Путин, който разгласи, че е съумял да " пообщува " с Тръмп и се е получил прекрасен диалог.

Накрая от Кремъл прецизираха, че не са обсъждани никакви съответни тематики. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР