Президентите на осем централно и източноевропейски държави призоваха страните членки

...
Президентите на осем централно и източноевропейски държави призоваха страните членки
Коментари Харесай

8 президенти от ЕС искат бърза писта за членство на Украйна  

Президентите на осем централно и източноевропейски страни приканиха страните членки на Европейския съюз неотложно да дават на Украйна статут на страна - претендент за участие Европейски Съюз и започване на договаряния за участие, съобщи Ройтерс, като се базира на оповестено през днешния ден общо намерено писмо, написа news. bg.

"Ние, президентите на страните от Европейски Съюз: България, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Словения, мощно имаме вяра, че Украйна заслужава да получи незабавна вероятност за присъединение към Европейски Съюз ", се споделя в писмото.



Ето за какво ние призоваваме държавите-членки на Европейски Съюз да консолидират най-високата политическа поддръжка за Украйна и да разрешат на институциите на Европейски Съюз да подхващат стъпки за неотложно даване на Украйна на статут за страна - кандидатка за участие в Европейски Съюз и започване на процеса на договаряния.

В този сериозен миг ние удостоверяваме нашата цялостна взаимност с Украйна и нейния народ, приключва апела на 8-те президента.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР