Президентите на Иран и Сирия призоваха ислямските страни да постигнат

...
Президентите на Иран и Сирия призоваха ислямските страни да постигнат
Коментари Харесай

Иран и Сирия призоваха за ислямско единство в подкрепата за палестинците

Президентите на Иран и Сирия приканиха ислямските страни да реализират съглашение за единна позиция в поддръжка на палестинците , заяви в четвъртък осведомителна организация, обвързвана с иранските сили за сигурност, Nournews.

" Ислямските и арабските страни, както и всички свободни хора по света, би трябвало да реализират единна позиция за прекъсване на закононарушенията на ционисткия режим против потиснатия палестински народ ", сподели иранският президент Ебрахим Раиси по телефона в диалог със своя сирийски сътрудник Башар Асад, съобщи Nournews.

В сряда Раиси и саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман разискаха палестинско-израелския спор в първия телефонен диалог сред тях, откогато с посредничеството на Китай.

Иран и Сирия са дългогодишни съдружници в Близкия изток. Икономическото въздействие на Иран в разкъсваната от война Сирия набъбна през последните години. Техеран с изключение на военна поддръжка, дава и заеми на сирийското държавно управление, против които получава печеливши контракти за държавни поръчки.
 Саудитска Арабия: Работим интензивно, с цел да спрем ескалацията
Саудитска Арабия: Работим интензивно, с цел да спрем ескалацията

Това съобщи престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР