Президентите на България и Ливан ще работят за откриване на

...
Президентите на България и Ливан ще работят за откриване на
Коментари Харесай

Президентите на България и Ливан ще работят за пряка авиолиния София - Бейрут

Президентите на България и Ливан ще работят за разкриване на директна въздушна линия сред София и Бейрут. Това стана ясно след срещата на двамата президенти. Президентът Румен Радев е на публични визити в Ливанската Република по покана на своя сътрудник Мишел Аун. Те разискаха и опциите за увеличение на стокообмена сред двете страни и задълбочаване на съдействието в региона на инфраструктурата, енергетиката, земеделието, туризма.

Подробности предават специфичните ни пратеници Вера Александрова и Любен Бързаков.

България високи цени напъните на Ливан за внасяне на баланс и търсене на спокойно решение на проблемите в районен проект, означи президентът Румен Радев. Посочи, че Ливан е един от най-важните сътрудници и другари на България в Близкия изток.

Президентът счита, че България може да бъде врата на Ливан към Европейски Съюз, а Ливан на България към Близкия изток. Той възнамерява среща с ливанския дипломат у нас и представители на самолетни компании, с цел да обсъдят опцията за скорошно разкриване на директна въздушна линия сред София и Бейрут.

Проблемите с бежанския поток бяха значим акцент в диалога. В Ливан има към 1,5 млн. бежанци от Сирия. Това я прави страната с най-високата централизация на бежанци на глава от популацията - на всеки 4 души един е емигрант.
Мишел Аун, президент на Ливан: Острите проблеми към момента не са ви достигнали. Боим се обаче, че в случай че нещата продължат, в случай че продължи тази рецесия някои от сирийците и палестинците ще бъдат принудени да преминат в Европа, това значи и прекосяване на проблемите. При нас е налице икономическа рецесия, която поражда конфликти, тъй като когато хлябът не доближава, избухват и проблеми.Румен Радев, президент на Р България: България упорства Европа да се ангажира по-дълбоко с проблемите в района, с проблемите на страните генезис и на пренос на бежанците. Защото единствено финансовата поддръжка не е задоволителна. Европа би трябвало да се ангажира повече с гарантиране на сигурността в Европа.
В отговор на въпрос президентът Радев акцентира, че суверенно право на Ливан е да реши по кое време да се приберат по родните си места сирийските бежанци.
 Президентът Радев е на публично посещаване в Ливан Президентът Радев е на публично посещаване в Ливан
Президентът Румен Радев е на публично посещаване в Ливанската Република по покана на своя сътрудник Мишел Аун.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР