Президентът връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на

...
Президентът връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на
Коментари Харесай

Мария Габриел прие мандата за съставяне на кабинет, Радев я предупреди за препятствия по пътя

Президентът връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на кандидат-премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

„ Очаквам в границите на седмица, както е по Конституция, да визиите конструкция и състав на Министерски съвет “, добави президентът.

„ Поемам с отговорност проучвателния мандат за сформиране на държавно управление. Благодаря, че Вие и президентската институция сте поръчител за спазването на висшия закон на Република България – Конституцията. Уверявам ви, че ще направя всичко допустимо България да има устойчиво, работещо постоянно държавно управление “, съобщи от своя страна Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Тя напомни, че предлагането ѝ ще е за експертно държавно управление, обединено към ясни цели, които имат една цел – благосъстоянието на българите и престижа на България.

„ Общите цели би трябвало да бъдат обрисувани в доста повече елементи, ще употребявам едноседмичния период и за това. Има доста ясни цели, които са показа: ограничения за справяне с инфлацията и цените и да насочи взор към младежите, нововъведенията, науката, образованието. Ще разгадавам на необятна поддръжка по значимите за България цели “, уточни Габриел.

Тя се обърна и персонално към Илияна Йотова с думите: „ Г-жо вицепрезидент, в последните дни доста съм си мислела за Вас, тъй като когато се ангажираш съществено с вътрешната политика на България, знаете какъв брой значимо е да бъдат спазени всички процедури в европейските институции “.

предизвести кандидат-премиера, че по пътя към сформиране на постоянно държавно управление ще срещне много трудности и дефинира идващите два дни като решителни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР