Президентът Володимир Зеленски обеща да изведе Украйна до победа над

...
Президентът Володимир Зеленски обеща да изведе Украйна до победа над
Коментари Харесай

Зеленски с голямо обещание за развоя на войната. Думите му


Президентът Володимир Зеленски даде обещание да изведе Украйна до победа над Русия, до момента в който беше на изненадващо посещаване през днешния ден в отвоювани неотдавна обитаеми места в североизточната Харковска област, предадоха Ройтерс и АП.

В град Изюм, ситуиран на към 15 километра от сегашната фронтова линия, той благодари на бойците, освободили този значим транспортен възел, където постройките и хората носят белезите на войната.

-->

" Нашият синьо-жълт байрак към този момент се развява над освободения Изюм. И скоро ще бъде същото над всеки украински град и село " написа Зеленски в обществена мрежа по време на визитата си. " Придвижваме се единствено в една посока – напред и напред към успеха ", добави той. 

Знамето на Украйна беше издигнато пред изгорената постройка на общината в Изюм. Градът беше изоставен от съветските въоръжени сили предходната седмица, откакто украинската войска извърши бързо контранастъпление, при което отвоюва обилни територии в Харковска област. В постоянното си послание нощес Зеленски сподели, че украинските сили към този момент са освободили към 8000 квадратни километра в североизточния район.

" Гледката е много потресаваща, само че не е потресаваща за мен, тъй като започнахме да виждаме същите картини като в Буча, в първите освободени от окупацията територии... същите разрушени здания, убити хора ", сподели Зеленски в Изюм.

В опустошения значително град се виждат жилищни здания, почернели от огън и надупчени от артилерийски снаряди. Цялата вътрешна част на една постройка беше пропаднала, имаше зееща дупка и купища отломки, отбелязва Ройтерс. 

По-рано през днешния ден очевидно разчувстваният украински президент връчи медали на бойците, взели участие в освобождението неотдавна на град Балаклия. Местни поданици и служители на реда обявиха там пред кореспонденти, че през месеците на окупация руснаците са избивали цивилни.

Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери от самостоятелен източник тези изказвания. 

Във видео, оповестено през днешния ден в " ЮТюб ", Олексий Арестович, консултант на Зеленски, заяви, че украински елементи са подхванали опити да отвоюват от съперника град Лиман в Донецка област. " Ето от какво се боят най-вече (руснаците) - ние да превземем Лиман и да напреднем към Лисичанск и Северодонецк “ сподели той.

Тези два града близнаци в прилежащата Луганска област бяха завладяни от Русия след тежки боеве праз юни и юли. 

Ръководителят на провъзгласената от подкрепяните от Москва сепаратисти " Донецка национална република " Денис Пушилин сподели през днешния ден, че офанзивата на украински елементи от юг и север е отблъсната и съперникът е понесъл загуби в жива мощ. Ситуацията в Лиман е нормализирана, съюзните сили на сепаратистите и Русия стопират опити за пробив на въоръжените сили на Украйна, добави Пушилин пред Първи канал на съветската държавна телевизия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР