Президентът Владимир Путин обяви всеруска мобилизация в навечерието на новата

...
Президентът Владимир Путин обяви всеруска мобилизация в навечерието на новата
Коментари Харесай

Путин обяви мобилизация, каза какво не му дава покой

Президентът Владимир Путин разгласи всеруска готовност в навечерието на новата вълна от ковид, породена от варианта „ Омикрон “.

Той стартира първото си съвещание с държавното управление на Руската федерация през 2022 година с тематиката за битката с ковид. „ Тя не ни дава покой. Не единствено на нас, само че и на целия свят “, означи президентът.

Путин напомни, че в първите дни след откриването на новия вариант в Южна Африка Русия изпрати свои експерти в тази страна. Това прави допустимо проучването на разновидността на вируса на място, написа Поглед инфо.

„ Надявам се, че тук ще имаме избрани преимущества във връзка с навременното приемане на нужните решения. Но е ясно, че сме в доста сложна обстановка - в обстановка в навечерието на възможни нови огнища “, сподели Путин.

В удостоверение на думите на президента вицепремиерът на Руската федерация Татяна Голикова сподели, че към 70% от 164 000 кревати в ковид-отделенията на съветските лечебни заведения са заети. Резервът е непокътнат, защото „ не може да бъде избегнат нов напредък на епидемията “. В същото време равнището на стадния имунитет нараства постепенно - 63,2% (в края на 2021 година - 61%). „ В четири района той надвишава равнището от 80% или повече: това са Севастопол, Санкт Петербург, Карелия и Чукотски самостоятелен окръг. Сложно е ситуацията в Дагестан, Карачаево-Черкезия, Кабардино-Балкарския, Северна Осетия, в Камчатска и Ставрополскикрай. В 12 района индикаторът за стадния имунитет е намалял, защото тези, които са били имунизирани или са били заболели преди повече от шест месеца, не са не са минали реваксинация “, съобщи вицепремиерът.

Към 12 януари в Русия са регистрирани 698 случая на болест с „ Омикрон “, съобщи Голикова. Повечето от пациентите са поданици на Москва. Вицепремиерът отбелязва, че „ явно столичният район ще понесе първи удара от разпространяването на новия вариант “. Според Голикова до дни държавното управление ще доработи набор от ограничения за противопоставяне на „ Омикрон “.

При тези условия болничната мрежа и промишлеността - фармацевтичните предприятия, производителите на медицински О2 и персонални защитни средства, би трябвало да бъдат подготвени за нова вълна, сподели президентът Путин. Освен това той инструктира районите да усилят размера на тестванията за ковид и % на имунизация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР