Президентът Румен Радев започна консултации във връзка с предстоящия избор

...
Президентът Румен Радев започна консултации във връзка с предстоящия избор
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с Цацаров, утре - с Лозан Панов

Президентът Румен Радев стартира съвещания по отношение на идния избор на нов основен прокурор. Днес той имаше среща с сегашния обвинител номер едно Сотир Цацаров. Утре му следва диалог с ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панев, един от главните критици на настоящето управление в правосъдната система.
Цацаров загатна, че консултациите на президента в този момент са прибързани, само че в случай че това не пречи на процедурата за избора, нямало проблем. Той разяснява също, че пълномощията на основния прокурор не би трябвало да се трансформират до избора на нов подобен.
За в бъдеще обаче пълномощията на основния прокурор ще бъдат изменени, даде да се разбере Сотир Цацаров. Той чака до няколко седмици правосъдният министър Данаил Кирилов да внесе промени в Закона за правосъдната власт, които да трансформират пълномощията на основния прокурор и да обезпечат " по-стриктен надзор върху неговите дейности ". По думите на Цацаров " Европа изисква това и България би трябвало да се съобрази ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР