Президентът Румен Радев връчва втория мандат за съставяне на правителство.Парламентарната

...
Президентът Румен Радев връчва втория мандат за съставяне на правителство.Парламентарната
Коментари Харесай

Под погледа на Апостола Радев връчи втория проучвателен мандат за правителство

Президентът Румен Радев връчва втория мандат за сформиране на държавно управление.

Парламентарната група на " Продължаваме Промяната " реши номинира за претендент за министър-председател учен Николай Денков, съобщи Андрей Гюров при започване на срещата на " Дондуков " 2. 

" Получавате този изследователски мандат в първия работен ден на Новата година, когато обичайно си пожелаваме здраве, мир и благополучие, когато гледаме с вяра и очакване за повече разсъдък, за повече разговор и съгласие, за единство към значимите за страната ни цели ", съобщи на собствен ред президента Румен Радев при връчването на втория мандат. 

Той изрази вяра, че през следващите 7 дни ще се постараят да реализират поддръжка от останалите политически сили и да върнат цялостен мандата.

Номинираният за министър председател акад. Денков одобри връчения му от Радев мандат с думите, че осъзнават, че съставянето на постоянен кабинет ще бъде извънредно сложна задача. Той посочи, че са натрупани  доста проблеми, забавени са промени. Затова е бил изменен и методът за подготовката на този мандат, като са били дефинирани 4 предпочитани тематики и лист от действия. Ако те бъдат подкрепени от политическите партии в Народното събрание, може да се надяваме да имаме и постоянно държавно управление. 

От Политическа партия оповестиха, че по тези тематики са получили утвърждението на представителите от на още три партии - " Българска социалистическа партия за България ", " Демократична България " и " Български напредък ", с които са били разисквани вероятните цели в програмната декларация, която се чака Народното събрание да гласоподава при започване на януари.

Ако тази декларация не бъде подкрепена от депутатите, това значи, че " Продължаваме Промяната " ще върне мандата и президентът би трябвало да връчи третия мандат на партия по негов избор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР