Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев връчи третия мандат на "БСП за България"

Президентът Румен Радев връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на " Българска социалистическа партия за България ". Папката взе ръководителят на парламентарната група на левицата Корнелия Нинова.

" След неуспеха на първия и втория мандат за сформиране на държавно управление, в осъществяване на Конституцията, ви разпореждам да посочите претендент за министър-председател. Спрях се на вашата политическа групировка в търсене на максимален късмет за сформиране на работещо постоянно държавно управление с ясна политическа отговорност ", съобщи Румен Радев.

По думите му във времена на мощно политическо опълчване Българска социалистическа партия е съумяла да запази разговора с всички парламентарно показани политически партии и е посочила, че може да прави взаимни отстъпки, да реализира единодушие, да влиза в обединения и да ръководи дружно със свои идеологически съперници, да взаимодейства еднообразно добре както с новите, по този начин и със старите политически обединения в българския парламент.

" Надявам се, че стремежът на Българска социалистическа партия към мощна обществена политика и подсилване на българския парламентаризъм ще бъде още един претекст за сформиране на постоянно държавно управление ", добави Румен Радев.

Това е четвъртият път за последните близо две години, в който президентът взема решение да даде последния мандат на Българска социалистическа партия. Досега опитите им за сформиране на държавно управление не се увенчаха с триумф.

Очаква се през седмицата левицата да събере Националния съвет на партията и да реши от кои парламентарни групи ще търси поддръжка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР