Президентът Румен Радев връчи папката с проучвателния мандат за съставяне

...
Президентът Румен Радев връчи папката с проучвателния мандат за съставяне
Коментари Харесай

Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме Промяната"

Президентът Румен Радев връчи досието с проучвателния мандат за сформиране на държавно управление на кандидат-премиера на " Продължаваме Промяната " (ПП) Николай Денков. При президента бяха също съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев, както и ръководителят на парламентарната група Андрей Гюров.
 
" Получавате този мандат в първия работен ден на новата година, когато обичайно си пожелаваме здраве, когато гледаме с вяра и очакване за повече разсъдък, разговор и съгласие, за единство към значимите за страната ни цели. Вярвам, че ще потребление времето на актуалната седмица, с цел да потърсите нужната поддръжка от останалите политически сили. Така че в границите на 7 дни да се върнете с изпълнен мандат и проектосъстав на Министерски съвет ", сподели президентът Румен Радев след връчването на мандата.
 
" Приемам от името на Политическа партия този втори мандат с ясното схващане, че задачата е извънредно сложна. Много хора дори споделят, че е невъзможна. Въпреки това ние сме уверени, че би трябвало да създадем всичко, което е належащо, с цел да съставим държавно управление през сегашния мандат. Натрупани са доста проблеми, забавени са доста промени, и имаме потребност от държавно управление, което да сплотява хората и да взема решение техните проблеми ",  каза след връчването на мандата претендентът за министър председател на " Продължаваме промяната " Николай Денков.
 
" Затова и променихме метода за подготовката и реализацията на този мандат. Използвахме празничните дни, с цел да дефинираме 4 национални цели, които считаме, че сплотяват хората и политическите обединения, и да създадем лист от действия, които в случай че осъществим през 2023 година, ще се приближим към осъществяването на тези национални цели и ще върнем доверието на хората в политиците. В разискването на тези цели и осъществяването им се включиха 3 обединения - Демократична България, Българска социалистическа партия и БВ. Много се надявам, че и другите политически сили ще се включат. Подготвената декларация ще бъде импортирана като план на решение в Народно събрание с концепцията, че Народно събрание би трябвало да поддържа тези решения. Ако този план на декларация получи поддръжка от болшинството, ще върнем мандата със със лист с министри. Ако не получи, - ще върнем мандата несбъднат. Надявам се, че идващите дни ще бъдат изпълнени с разсъдък. Предоставям Ви копие от тази декларация ", добави още той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР