Президентът Румен Радев удостои с плакет Св. св. Кирил и

...
Президентът Румен Радев удостои с плакет Св. св. Кирил и
Коментари Харесай

Президентът удостои Детския хор на БНР с плакет „Св. св. Кирил и Методий“

Президентът Румен Радев удостои с плакет „ Св. св. Кирил и Методий “ Детския радиохор на Българското национално радио.

Отличието е за извънреден принос към развиването и популяризирането на българското изкуство и просвета и във връзка 60-годишнината на Детския радиохор на БНР. Събитията, отдадени на годишнината, се организират под патронажа на президента Румен Радев.
“Днес е извънредно церемониален и доста благополучен ден за Детския радиохор на БНР. Това е едно от съкровищата на България ", по този начин президентът Румен Радев дефинира Детския радиохор на БНР.

“ “В този ден се усещам по два метода - доста съм горда и щастлива поради децата, които са тук до мен, поради всички, които са дали своя гений и в същото време с неспокойствие за 30-ти юни, тъй като тогава ще покажем тази последна генерация, която носи гордо името Детски хор на БНР, да представим нашите благоприятни условия, гений и желанието да продължим нататък ”, споделя маестра Венеция Караманова .

“Бих могла да дефинира престоя ми през всички тези години като една голяма обич, тъй като това е музика. Научаваш се на това да поемаш отговорност освен за себе си, само че и за всички останали, на дисциплинираност и на това да правиш изкуство, хубост, музика ”, добавя Теодора - една от хористките, за която това е последната година в хора.

Маестра Венеция Караманова пожела на хора да има доста деца да има в хора и идващите генерации да бъдат също такива, каквито са сегашните деца и доста години да честват дружно.

Големият концерт на Детският радиохор на БНР ще бъде на 30 юни, от 19.00 ч. в Зала 1 на НДК.

Чуйте целия диалог на Ива Дойчинова в звуковия файл .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР