Президентът Румен Радев скръцна със зъби на лидера на БСП

...
Президентът Румен Радев скръцна със зъби на лидера на БСП
Коментари Харесай

Радев скръцна със зъби на Нинова. Предупреждението

Президентът Румен Радев скръцна със зъби на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова поради опитите й да забави мандата за сформиране на държавно управление до 15 август. Социалистката разгласи през вчерашния ден желанието си за това, с цел да има време „ Продължаваме промяната ” да избере Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ и да постави нов ръководител на КЕВР.

Българска социалистическа партия следва да извърши мандата в сходство с конституцията и тълкувателното решение на Конституционен съд, остро разяснява Румен Радев. Решение № 20 на Конституционен съд от 1992 година гласи, че при третия мандат има една седмица за номинация на министър председател и още една – да предложение на кабинет. То не разрешава удължение на периодите както желаят Политическа партия и Демократична България.

Движение за права и свободи прикани Румен Радев неотложно да насрочи изборите, а през днешния ден зам.-председателят на ПГ на Движението Хамид Хамид изясни, че Радев може да счете мандата на Нинова за несполучлив и да разпусне Народното събрание без да часа социалистката да му върне досието за държавно управление.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР