Президентът Румен Радев ще започне консултациите за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев ще започне консултациите за съставяне на правителство
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС отиват на консултации при Радев

Президентът Румен Радев ще стартира консултациите за сформиране на държавно управление с първата по бройка парламентарна група ГЕРБ-СДС във вторник.

Държавният глава към този момент посочи, че няма да бърза с раздаването на мандатите , тъй като Народното събрание имало да свърши доста работа. Той чака партиите да поемат отговорност и да не се позволява грешката на последния парламент. Тогава, съгласно президента, въпросът за властта е обсебил цялата активност на Народното събрание, а Народното събрание е потопен в кавги. Радев ще организира консултациите изчерпателно. Според него опцията за кабинет на малцинството зависи от правилата, само че това по думите му в България е извънредно мъчно.

За Радев българската парламентарна политическа система върви към рецесия, а методът да се излезе, е да се върне доверието към парламентаризма.

През миналите дни се организираха и съвещания на контактната група , натоварена със задачата да се сближат партиите в 48-ото Народно събрание за сформиране на болшинство. В диалозите се включиха единствено ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Български напредък “.

Работещо, изповядващо евроатлантическите полезности държавно управление е нужно на България, заключиха Росен Плевнелиев и Соломон Паси , ръководители на контактната група. 

Срещите ще стартират на 26 октомври, сряда, от 13.00 часа . Тогава президентът Румен Радев ще организира съвещания с парламентарната група на   ГЕРБ-СДС , оповестиха от пресцентъра на президента. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР