Президентът Румен Радев ще връчи днес първия проучвателен мандат за

...
Президентът Румен Радев ще връчи днес първия проучвателен мандат за
Коментари Харесай

Радев връчва днес първия проучвателен мандат за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев ще връчи през днешния ден първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на " ИТН ". Това разгласи президентът пред публицисти в Плевен, където ще взе участие в тържествения обред по връчване на дипломите и заграбване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски ". 

" Виждате, че градивният разговор се разпада. В тази обстановка вместо разговор, се чуват офанзиви против служебните министри, които напълно до неотдавна бяха увещавани да останат в постоянния кабинет. България е изправена пред провокации, които изискват час поскоро да имаме постоянно държавно управление. Време е българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са същинските планове на спечелилите в изборите. Затова ще връча проучвателния мандат на партия " ИТН "  днес от 17.00 часа. Оттам нататък действаме по процедура ", съобщи Радев. 

По Конституция първият изследователски мандат се поставя на първата политическа мощ в новия парламент, в тази ситуация партия " ИТН ", която ще разполага със 7 дни, в които да предложи своя проектокабинет. Ако тя не успее да събере поддръжка в Народното събрание, следва втори опит със идната по бройка политическа мощ, която е обединението ГЕРБ-СДС. Ако се стигне до връчване на трети мандат, той се дава по преценка на президента. Ако и този опит не сполучи, следва назначението на служебно държавно управление и насрочването на предварителни парламентарни избори. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР