Президентът Румен Радев ще се срещне днес с Централната избирателна

...
Президентът Румен Радев ще се срещне днес с Централната избирателна
Коментари Харесай

БСП върна неизпълнен третия мандат, Радев ще обяви дата за изборите след разговор с ЦИК

Президентът Румен Радев ще се срещне през днешния ден с Централната изборна комисия, с цел да обсъдят готовността за производство на предварителни парламентарни избори. След диалога с ЦИК президентът ще разгласи по кое време ще разпусне 48-ото Народно заседание и за по кое време ще насрочи вота.

Румен Радев одобри от Българска социалистическа партия несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление.

" Направихме всичко належащо, с цел да осъществим третия мандат. Изведохме четири значими задания за постоянно държавно управление и парламент - такива, каквито ги обсъдихме с вас – законите по ПВУ, присъединението към Шенген, Бюджет 2023, правосъдна промяна. Поканихме всички на диалог и от тези, които пристигнаха и от тези, които не пристигнаха, само че показаха позиции, стана ясно, че не се събра единодушие и болшинство за лъчение на постоянен кабинет. ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Искам да ви поздравя за напъните, които положихте за съставяне на държавно управление в една доста сложна политическа конюнктура. Но очевидно и този път тя не откри позволение и отиваме на следващите предварителни парламентарни избори. Пожелавам ви триумф на тях. Днес от 14 часа съм поканил ЦИК да даде повече информация за готовността за парламентарни избори и въз основата на тази информация ще взема решение за разформироване на 48-ото Народно заседание и за датата на идващите парламентарни избори ", сподели президентът Румен Радев.

Това беше последната опция за лъчение на кабинет от 48-ото Народно заседание и за пети път за последните две години отиваме към предварителни избори.

Предстои президентът Румен Радев да разгласи дата за предварителните парламентарни избори и да разпусне 48-ото Народно заседание.



Левицата не съумя да събере поддръжка в Народното събрание, откакто на проведената от нея лидерска намира се отзоваха единствено ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък ", само че без да подсигуряват поддръжка.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР