Президентът Румен Радев ще разпусне парламента на 2 август и

...
Президентът Румен Радев ще разпусне парламента на 2 август и
Коментари Харесай

Началото на края: Радев разпуска парламента на 2 август, насрочва парламентарни избори за 2 октомври

Президентът Румен Радев ще разпусне Народното събрание на 2 август и ще насрочи изключителните парламентарни избори за 2 октомври, написа Епицентър.

Новината идва, откакто през вчерашния ден Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия реши третият мандат да бъде арестуван до петък и това ще бъде препоръчано като решение във вторник на Националния съвет.

Ще задържим мандата до петък. Ще предложим два разновидността за излаз, съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и ръководител на ПГ на левицата Георги Свиленски, който излезе пред публицисти по време на засесанието на ИБ на БС.

На Националния съвет на следващия ден ще бъдат препоръчани два разновидността за гласоподаване в сходство с Конституцията и с небосвод – петък. Той не пожела да посочи какви са тези два разновидността.

„Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия сега заседава и в осъществяване на конституцията на следващия ден ще предложим на националния съвет два разновидността за деяние. Те ще бъдат с небосвод в петък. Тогава и двата разновидността ще бъдат препоръчани и решени „, сподели Свиленски

Нито конституцията, нито тълкувателното решение 20 на Конституционен съд по нея от 1992 година показват с какъв брой време разполага третият мандатоносител, с цел да уточни претендент за министър председател. Пише единствено, че откакто бъде избран, номинираният за министър-председател има седем дни да предложи държавно управление или да върне мандата несбъднат.

Заседанието на Изпълнителното бюро беше свикано от водача на партията Корнелия Нинова.

Каквото и да разисква Изпълнителното бюро, това няма да е окончателното решение. Бюрото ще създаде предложение, което на следващия ден ще бъде гласоподаване на Национален съвет.

На извършения през вчерашния ден лидерски Коалиционен съвет сътрудниците са разискали управническата стратегия, хода на договарянията и са решили да дадат опция на мандатоносителя – Българска социалистическа партия – да реши по какъв начин ще постъпи.

Пред публицистите нощес застана единствено съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов, с цел да заяви, че и той счита, че вървим към предварителни избори, само че въпреки всичко имало слаба вяра за още депутати от „Има подобен народ“ да се разграничат от водача си.

Управляващите в оставка не виждат необикновен проблем да се задържи мандатът по-продължително време. В своя поддръжка те сочат съществуващите прецеденти в това отношение – договарянията за държавните управления на Любен Беров и Сергей Станишев. От Българска социалистическа партия припомнят, че предходната година задържаха мандата към две седмици.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР